Luděk v babyboxu: Byl samá modřina, bojuje o život! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Luděk v babyboxu: Byl samá modřina, bojuje o život!

Babybox je vyhřívaná schránka na nechtěné děti.
Babybox je vyhřívaná schránka na nechtěné děti. ( Foto ara)

O život stále bojuje malý Luděk, kterého odložili v neděli do plzeňského babyboxu. Zabalený byl do zbytku šedého pánského svetru a na tělíčku měl podlitiny.

O chlapce se intenzivně starají odborníci z novorozeneckého oddělení fakultní nemocnice v Plzni. „Podařilo se stabilizovat funkce plic a krevní oběh, přesto ale jeho celkový zdravotní stav zůstává i nadále velmi vážný,“ řekla mluvčí nemocnice Gabriela Levorová. Právě proto, že měl tělíčko poseté modřinami, případ šetří policie. „Ve věci jsme zahájili úkony trestního řízení, prověřujeme všechny okolnosti případu,“ sdělila policejní mluvčí Markéta Fialová.

Tři hodiny před Ludkěm byl vložen do stejného babyboxu také chlapeček, pojmenovaný Pavel. Spekulace, že jsou oba chlapci bratři, nepovažují odborníci za pravděpodobné. Přesto čekají na testy DNA. „Hlavním kritériem je stav pupečníkového pahýlu a u každého dítěte byl jinak zaschlý, takže k porodům došlo v rozmezí několika hodin,“ uvedla Levorová.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.