Norník Bárt (6): Už zase nabírá ztracená kila! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Norník Bárt (6): Už zase nabírá ztracená kila!

Bárt putoval rovnou na veterinu
Bárt putoval rovnou na veterinu (HZS Libereckého kraje)

Loveckého border teriéra Bárta zná u nás snad každý. I ten, koho čtyřnozí mazlíčci vůbec nezajímají, byl v těchto dnech uchvácen příběhem, který obletěl celou republiku. Šestiletý norník Bárt přežil uvězněný v liščí noře dlouhých 16 dní, aby se náhle uprostřed týdne objevil opět na svobodě.

Sice značně pohublý, zesláblý, ale živý a nezraněný. Jak to dokázal, ví jenom Bárt sám.

Útěk za liškou
Osudným dnem se pro Bárta stal letošní 3. červenec. Toho dne se pes pohyboval se svojí paničkou Alžbětou Hejdukovou z Vyskeře na Semilsku v Českém ráji, kde byla toho dne na borůvkách. Bohužel se v tu chvíli nacházela v jejich blízkosti i liška. Norník Bárt se vytrhl paničce z vodítka a instinkty ho dovedly až do liščí nory. „Lišku jsem neviděla, jen jsem si všimla, že Bárt něco větří. Pak se za ní rozběhl,“ líčí klíčový okamžik Bártova příběhu jeho majitelka. Od té doby svého psa dlouhých 16 dní neviděla. Ten zmizel ve skalní puklině, a protože v noře zřejmě došlo k závalu, pes zůstal v noře i s liškou uvězněn.

Vrací se mu síla
Bárt přečkal podzemní vězení bez újmy na zdraví, vyhrabal se však pohublý a s vylomeným zubem. Podle majitelky ztratil třetinu své váhy, ale vše dohání speciální stravou. „Bárt je v pořádku, potvrdily to i krevní testy,“ říká Alžběta Hejduková. Má prý jen zvýšené některé hodnoty, vyplývající zřejmě z lehké dehydratace. Naštěstí prosakovala voda ze skály, a tak se mohl částečně osvěžit. Tento víkend už se ale dostává do obvyklé kondice, nabírá první kila zpátky. „Dostává speciální rekonvalescenční granule a konzervy. Chová se, jako by se nic nestalo. Je pořád společenský,“ pochvaluje si Bártova panička. Pejsek s ní dokonce chodí do hospody, kde miluje drbání a pohlazení od štamgastů.



Přečtěte si
jity
23. 7. 2017 • 19:44

Jaký navolno, vždyť ho měla na vodítku a on se jí utrhl a běžel právě za tou liškou. Zavinil si to sám a o lišce se nezmínili, možná utekla. Lišky jsou mazané.

size73
23. 7. 2017 • 10:28

Je úžasnej,hodně sil a zdraví !!!!

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.