Hasiči a policisté u nehody: UTIŠILI PLÁČ vyděšených dětí! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Hasiči a policisté u nehody: UTIŠILI PLÁČ vyděšených dětí!

Hasiči a policisté vyděšené děti utišili a odvedli jejich pozornost od nehody. Vybavili je také plyšáky.
Hasiči a policisté vyděšené děti utišili a odvedli jejich pozornost od nehody. Vybavili je také plyšáky. (Foto HZS Karlovarského kraje)

Dětský pláč a děsivý pohled. Karambol na dálnici D6, šest zraněných, mezi nimi čtyři děti. Na první zdání velká tragédie. Díky hasičům a policistům je však z dramatu příběh, který hřeje u srdce.

Auto se sedmi lidmi, z toho čtyřmi dětmi, havarovalo ve směru z Karlových Varů na Cheb u sjezdu na Kynšperk. „Řidič osobního auta zřejmě předjížděl nákladní automobil, když z nezjištěných důvodů najel do svodidel.

Od nich se odrazil do protisměru a havaroval do příkopu,“ popsala páteční kolizi policejní mluvčí Kateřina Böhmová. Záchranné složky měly nehodu původně hlášenou jako hromadnou. Na místo přijelo kvůli nejasnému počtu zraněných a nabouraných aut celkem pět hasičských jednotek.

Osud byl ale tentokrát shovívavý. Poškozeno bylo pouze jedno auto. „Šest lidí bylo lehce zraněno,“ dodala Böhmová. Dva dospělí, rodiče dětí, skončili v nemocnici. Ačkoliv se při kolizi pomuchlaly jen plechy a lidé vyvázli většinou s modřinami a boulemi, fotografie z ní rázem oblétla sociální sítě.

Hladí totiž po duši – hasiče a policisty zachytila v okamžiku, kdy se dojemně starají o čtyři děti. „Poskytli jim krizovou intervenci a pomohli s jejich převozem za rodiči do nemocnice,“ uvedl mluvčí hasičů Martin Kasal. To, jak se jindy drsní chlapi ujali prcků, okomentoval na Facebooku kromě jiných pan Michal. „To jsou lidé, všechna čest. Opravdu kloubouk dolů, tito lidé jsou nejdůležitější pro stát, a proto jim patří veliké díky.“



Přečtěte si
tulip
18. 7. 2017 • 22:47

Moc děkuji všem hasičům a policistům,za tento krásný a lidský přístup.Nikoho z té rodiny neznám,ale jako mámu,mě to moc potěšilo a dojalo.Děkuji

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.