CHYSTÁTE SE DO CHORVATSKA? TAK POZOR! Obří pokuty za pití a odhalování těl! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

CHYSTÁTE SE DO CHORVATSKA? TAK POZOR! Obří pokuty za pití a odhalování těl!

Dubrovnik, Split, Hvar: Obří pokuty za pití a odhalování těl!
Dubrovnik, Split, Hvar: Obří pokuty za pití a odhalování těl! (Foto ara)

Chystáte se do Chorvatska a chcete tam v ulicích předvádět své opalené tělo v plavkách? V tom případě si na dovolenou přibalte i pořádně naditou »prkenici«. Hrozí za to totiž pokuta ve výši skoro 16 tisíc korun! A za pití na veřejnosti vysolíte přes 18 tisíc!

Podobné opatření už dříve zavedl Dubrovník a Split, teď se k nim nově přidal i ostrov Hvar, kam každoročně míří tisíce Čechů. Už loni se na něm mohli turisté setkat s cedulemi, které upozorňovaly, že mimo pláže nemají chodit v plavkách. A protože to dovolenkáři příliš nebrali v potaz, nově se k nim přidaly i pokuty.

Bič na omladinu
Nařízení není primárně namířeno proti Čechům, ale proti rozjívené britské a německé omladině. Zaplatí však každý, kdo se novým pořádkům, jež uvádí heslo »Šetřete peníze a užijte si Hvar« zprotiví. „Zvrací po městě, čůrají na každém rohu, chodí bez triček, spí na městských plochách, motají se a nevědí o sobě,“ postěžoval si nedávno starosta Hvaru Rikardo Novak na turisty, kteří tam divoce flámují ve velkém.

A zavedení pokut zdůvodňuje slovy: „Vše má své hranice. Majitelé restaurací a hotelů by jim neměli dovolit vstup do svých objektů, když jsou polonazí, a měli by jim odmítnout nalít, když vidí, že toho vypili moc.“

Slušní vítání
Kdo se ale podle něj bude chovat slušně a nebude se promenádovat po městě polonahý či opilý, má u nich »dveře« otevřené. „Mladí turisté jsou vítáni, ale musí vědět, jak se tady chovat. Výdělek za každou cenu není druh turistiky, kterou si na ostrově přejeme,“ dodal Novak.

Takové pokuty neukázněné turisty čekají?

Pití alkoholu na veřejnosti 18 200 Kč

Flámování na veřejnosti* 18 200 Kč

Chození v plavkách** 15 600 Kč

Muži bez trička a ženy s horním dílem plavek** 13 000 Kč

* mejdany a povalování se v opilosti na veřejnosti
** nařízení se vztahuje na místa mimo pláže



Přečtěte si
6010
16. 7. 2017 • 18:47

Dost se čechům divím, že se tam tak ženou a chorvatům, že nejsou rádi, že tam mají takovou návštěvnost a tudíž kšeft.Měli by být rádi a né tak prudit.Ale ty pokuty holt je také vytrhnou.Já osobně bych tam nejela ani za nic.Vždyť u nás je také moc krásně.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.