Na rameni dítě, v ruce bomba! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Na rameni dítě, v ruce bomba!

Žena se prý chovala podezřele a ve chvíli, kdy na ni vojáci promluvili, se odpálila.
Žena se prý chovala podezřele a ve chvíli, kdy na ni vojáci promluvili, se odpálila. (Foto Twitter)

Ač byl Islámský stát (IS) v Mosulu poražen, fanatici z jeho řad se z posledních sil snaží zabít co nejvíc lidí. A neváhají při tom vraždit ani vlastní děti! Tak jako žena, která se krátce po pořízení této mrazivé fotky odpálila a kromě sebe a dvou iráckých vojáků zabila i nic netušící miminko…

Snímek byl pořízen v právě osvobozené části Mosulu ve chvíli, kdy »koridorem« mezi vojáky procházeli civilisté snažící se vyhnout posledním bojům sužujícím zničené město. Většinou šlo o matky s dětmi, jedna z nich však byla zároveň i sebevražednou atentátnicí.

Detonátor v dlani
Na levém rameni měla položené miminko, v rukou nesla tašky. Jak se záhy ukázalo, ty byly napěchovány výbušninami! Při bližším pohledu na fotku je dokonce zřejmé, že »bomberka« má v pravé dlani ukrytý detonátor. Jen pár vteřin po pořízení fotky jej zmáčkla.

Výbuch roztrhal ji, její dítě, pak ještě 2 vojáky a zranil několik dalších lidí. „Chovala se zvláštně, pořád těkala očima, měla zakrytyé dlaně. Moji kamarádi k ní přistoupili, a jakmile ji oslovili, odpálila se. Nikdy bych nevěřil, že matka může takovým způsobem zavraždit i vlastní děcko, ale pro Islámský stát jsou taková zvěrstva normální,“ svěřil se vojín Ahmed Amouri.

Nedají se kontrolovat
Bohužel nešlo o ojedinělý incident, v posledních 2 týdnech bylo zaznamenáno až 20 útoků sebevražedných atentátnic, které se, mnohdy i s vlastními dětmi, vmísily mezi civilisty. Zabránit tomu je však obtížné, na základě zdejších kulturních pravidel totiž vojáci nesmějí požádat ženu, aby nadzvedla oblečení a prokázala, že není opásaná výbušinami.

Baghdádí je mrtev!
UŽ OFICIALNĚ!
O tom, že je zaručeně mrtev, se psalo už mnohokrát. Teď však smrt vůdce IS Abú Bakra al-Bagdádího (†45) potvrdili sami členové zločinecké organizace Islámský stát! Zpráva prý v jejich řadách vyvolala chaos. Definitivní porážce IS by teď už nemělo nic bránit.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.