Sloní kluk se má čile k světu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Sloní kluk se má čile k světu!

Mládě se má čile k světu. Hned po narození začalo sát mateřské mléko.
Mládě se má čile k světu. Hned po narození začalo sát mateřské mléko. (Pavel Vlček)

Sloník v ostravské zoo dělá ošetřovatelům radost! První dny života samce probíhají hladce. Ošetřovatelé uzavřeli po jeho narození na několik dní pavilon slonů, ve kterém je se sloním klukem jeho matka Vishesh (20).

Sameček se zatím má skvěle k světu. Hlavně proto, že se naučil ihned pít mateřské mléko, a že se jeho máma okamžitě ujala mateřské role.

„O dvě mláďata Vishesh přišla, proto nenecháváme nic náhodě a nechceme ho nijak stresovat,“ řekla mluvčí zoologické zahrady Šárka Nováková. Kvůli možné infekci teď nebudou v Pavilonu slonů nic riskovat. „Dáme slůněti veškerý prostor, nesmíme ho stresovat ničím, co může ohrozit jeho zdravý vývoj,“ dodala mluvčí.

Víte, že...
...Vishes porodila už dvě mláďata? V roce 2011 se slůně narodilo předčasně, sameček přežil jen několik týdnů. Druhé mládě uhynulo o tři roky později ve věku dvou let. Holčička se totiž nikdy nenapila mateřského mléka, kvůli čemuž jí chyběly obranné látky a osudným se jí stal sloní herpes.



Přečtěte si
-bello-
11. 7. 2017 • 12:04

Vishesh přeju , aby si konečně mládě odchovala.Pro slonici je přijít o mládě hrozné!

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.