Manželce našli neléčitelnou rakovinu: Naletěli spolu do skály! Společná sebevražda na Aljašce... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Manželce našli neléčitelnou rakovinu: Naletěli spolu do skály! Společná sebevražda na Aljašce...

Měli důl na zlato. Pak ale manželce našli neléčitelnou rakovinu...Naletěli spolu do skály!
Měli důl na zlato. Pak ale manželce našli neléčitelnou rakovinu...Naletěli spolu do skály! (Foto Twitter)

Manželé si byli tak oddaní a byli tak nerozluční, že když Cecilii (†63) diagnostikovali rakovinu bez možnosti uzdravení, rozhodli se s Markem (†62) ukončit svůj život společně. Na Aljašce letadlem naletěli do skály!

Mark a Cecilia Matterovi spolu žili jednačtyřicet let. Vlastnili malý zlatý důl a měli tři děti. Minulý rok se ale zdravotní stav Cecilie prudce zhoršil a lékaři manželům sdělili zdrcující zprávu: „Jedná se o nevyléčitelné onkologické onemocnění v konečném stadiu, je nám líto...“

Mark byl pilot, a tak se rozhodli pro poslední společnou cestu nad zasněženými aljašskými vrcholy. Se svým strojem 1949 Piper PA-11 naletěli do skály a oba zemřeli. Bok po boku, zřejmě i ruku v ruce, to už se nikdo nedozví...

Měli důl na zlato. Pak ale manželce našli neléčitelnou rakovinu...Naletěli spolu do skály!

O plánu mlčeli
Vyšetřování jen potvrdilo to, co všichni věděli. Šlo o společnou sebevraždu. „K nehodě došlo za vynikající viditelnosti nedaleko jejich domu u Aniaku a na stroji se nenašly žádné závady. V pilotově krvi nebyly známky alkoholu, ani drog. Ačkoli o svých sebevražedných plánech nikomu neřekli, přiklonili jsme se právě k této možnosti,“ je uvedeno ve zprávě Národní letecké bezpečnostní komise.

„Oni byli opravdu nerozluční. Jeden bez druhého nemohli žít,“ uvedla jejich dcera Donna.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.