Býčí slavnosti v Pamploně provázejí protesty: Nahá prsa a krev z prášku! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Býčí slavnosti v Pamploně provázejí protesty: Nahá prsa a krev z prášku!

Práškovaná krev pokryla obnažené protestující.
Práškovaná krev pokryla obnažené protestující. (Foto Profimedia.cz)

Druhý červencový víkend je v Pamploně tradičně vyhrazen kontroverzním býčím slavnostem. I letos se na festival San Fermín, který potrvá do příštího pátku, sjeli jak jeho milovníci, tak odpůrci.

Přesněji řečeno odpůrkyně, kterých tu byla většina a neotřele upozorňovaly na týrání zvířat. Aby na náměstí byly víc slyšet, nebo spíš vidět, svlékly se jen do kalhotek a do vzduchu rozmetaly rudý prášek, který symbolizoval krev zbytečně zabitých býků. Dámám pokryl celá těla, nápisy vyzývající ke zrušení San Fermínu však neschoval. A ňadra byla k vidění i na druhé straně »barikády«, na velké pouliční párty je tu ukazovaly vínem rozjařené dívky.

Rohy v břiše
První letošní běh s býky si v Pamploně vyžádal několik zraněných. Tři lidi nabrali býci na rohy, přičemž jeden Španěl utrpěl těžká zranění a musel být operován. Několik dalších osob se zranilo lehce.



Přečtěte si
ja01
8. 7. 2017 • 08:50

Jednoduché. Blbky vystřídali blbce.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.