Krásky za volantem trolejbusu | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Krásky za volantem trolejbusu

Jana Míčková se prý nejvíc bojí nočních směn. Řidičky musejí často čelit útokům opilců.
Jana Míčková se prý nejvíc bojí nočních směn. Řidičky musejí často čelit útokům opilců. (pro Aha! – Michal Vlček)

ZLÍN – Trolejbusy jezdící ve Zlíně a Otrokovicích řídí stále více žen. Za volanty řidičky lákají především poměrně vysoké výdělky. Příliv něžného pohlaví zaznamenává dopravní společnost několik měsíců.

Trolejbusy jezdící ve Zlíně a Otrokovicích řídí stále více žen. Za volanty řidičky lákají především poměrně vysoké výdělky. Příliv něžného pohlaví zaznamenává dopravní společnost několik měsíců.

Tvoří už několik desítek procent všech řidičů. Ženy za volantem mají 104 koruny na hodinu, takže řada z nich si vydělá kolem 18 tisíc hrubého měsíčně. To je výplata, kterou ve Zlínském kraji nemá ani řada mužů. „Finančně je to výborné. Navíc nesedím pořád někde v kanceláři, ale dostanu se mezi lidi,“ pochvaluje si Lea Běláková (38), která řídí prvním rokem. „Tuhle práci bych neměnila. Naučit se řídit trolejbus pro mě nebyl problém,“ připojila se její kolegyně Libuše Mičáková (47).

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.