Odvážný čin policistů v Praze: Zachránili tři ženy z ohnivého pekla! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Odvážný čin policistů v Praze: Zachránili tři ženy z ohnivého pekla!

Požár způsobila závada na elektrospotřebiči. Škoda je asi 1,5 milionu.
Požár způsobila závada na elektrospotřebiči. Škoda je asi 1,5 milionu.  ( Foto Aha! – Tadeáš Provazník a HZS)

Šlehající plameny a volání o pomoc. Tak to vypadalo v pražských Kobylisích ve chvíli, kdy na místo dorazili policisté. Těm se podařilo zachránit tři ženy, které zůstaly uvězněny v hořícím činžáku.

Zásah se odehrál v úterý odpoledne. „Když jsme přijeli do ulice Pod Hliništěm v Kobylisích, z okna jednoho z domů šlehaly dost silně plameny. Ihned jsme vyběhli z auta a běželi jsme ke dveřím. V jednom z bytů jsme našli nezraněnou ženu, kterou se nám podařilo vyvést z domu,“ popsal Aha! policista Zdeněk Walter (31).

Policisté Jan Doubrava (vlevo) a Zdeněk Walter.

Dotyčná však nebyla v domě sama. „Ve třetím patře jsem slyšel volání o pomoc dalších dvou žen, ale nedalo se k nim dostat,“ popisuje další z policistů Jan Doubrava (30). Nepomohl ani pokus proniknout dovnitř jen s ochranou mokrých ručníků. „Plameny byly příliš silné a nebylo vidět ani na deset centimetrů,“ řekl policista. Nakonec se ženy pomocí rad policistů zabarikádovaly v bytě a ven je dostali přijíždějící hasiči.

Hasiči vyvádějí jednu z žen.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.