Politické strany vytahují esa pro podzimní volby | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Politické strany vytahují esa pro podzimní volby

Politické strany vytahují esa pro podzimní volby!
Politické strany vytahují esa pro podzimní volby! (Foto Blesk - Jaroslav Šimáček)

S jakými esy v rukávu jdou do podzimních sněmovních voleb strany a hnutí v jednotlivých krajích? Už je téměř jasno, protože kandidátky schválilo včera i ANO a ODS. Kde tedy bude největší tlačenice o pozornost voličů?

Z kandidátek ANO zmizely některé známé tváře. Ministr financí Ivan Pilný už minulý týden oznámil, že se vzdal prvního místa na Vysočině. Chybět bude i dosavadní poslanec Martin Komárek. V roce 2013 uspěl jako lídr v Libereckém kraji. Pro Blesk.cz minulý týden řekl, že nakonec odmítl nabídku Andreje Babiše a Martina Stropnického kandidovat v Praze.

Řešila se však i Babišova pozice na středočeské kandidátce. Na únorovém sněmu hnutí Babiš říkal, že se bude o Sněmovnu ucházet z posledního místa a spolehne se na preferenční hlasy voličů. Středočeský krajský sněm ale Babiše na žádost oblastních organizací navrhl do čela.

Republikový sněm ODS schválil kandidátky pro volby, kdy vsadili jak na zákonodárce, tak i na komunální politiky. Jejichž lídři ale už byli známi.

Kde se čeká největší souboj tváří?

Praha: Z prvních míst se utkají Jana Černochová (ODS), Karel Schwarzenberg (TOP 09), Petr Dolínek (ČSSD) a rudá Marta Semelová (KSČM).
Středočeský kraj: Síly tu s Andrejem Babišem (ANO) změří jeho nepřítel největší Miroslav Kalousek (TOP 09) a další političtí matadoři – Jan Hamáček (ČSSD) a Stanislav Gospič (KSČM).
Jihomoravský kraj: Zajímavý bude souboj donedávna šéfa ČSSD Bohuslava Sobotky a šéfa opoziční ODS Petra Fialy.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.