Zapřel, že je HIV pozitivní, teď jde do basy! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Zapřel, že je HIV pozitivní, teď jde do basy!

Soud poslal Zdeňka P. do vězení na 11 a půl roku.
Soud poslal Zdeňka P. do vězení na 11 a půl roku. (Foto Aha! – Jana Ulrichová)

Mezi desítkami partnerů šířil virus HIV Zdeněk P. (49) z Mostu. I když o své nemoci věděl, nikoho na to neupozornil. Tři z nich včetně jednoho chlapce (14) nakazil. Soud ho za to včera poslal na 11,5 roku do věznice.

Zdeněk P. se s nejmladší ze svých obětí, autistickým chlapcem z Mostu, seznámil na koupališti. Za první styk mu zaplatil 50 korun. Sešli se několikrát, dokud nezakročila chlapcova matka. Vyšetření ukázalo, že je nakažen. O tom, že to byl Zdeněk P., nepochyboval. „Žádný jiný vztah jsem neměl,“ vypověděl.

Horké chvíle zažil i další mladík (tehdy 15), který se se Zdeňkem P. seznámil na internetu. Když se prý sešli, zpanikařil. „Byl jsem úplně blbý, bál jsem se mu říct ne. Souhlasil jsem jen s orálním sexem,“ uvedl. O tom, že je Zdeněk HIV pozitivní, se dozvěděl až z televize. Nakažen naštěstí nebyl.

Podle soudu si Zdeněk P. počínal sobecky. Na nikoho se neohlížel, bylo mu jedno, že své četné partnery ohrožuje smrtelnou, nevyléčitelnou nemocí. Proto mu také uložil povinnost zaplatit obětem odškodnění, včetně částky 1,1 milionu pro nakaženého autistu. Rozsudek ještě není pravomocný.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.