Šéf Senátu Štěch vs. živnostníci: Udej si svého souseda! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Šéf Senátu Štěch vs. živnostníci: Udej si svého souseda!

Štěch si znepřátelil živnostníky.
Štěch si znepřátelil živnostníky. (Foto Aha! – Zbyněk Pecák)

Mokrý hadr na hlavu! To radí sociálně demokratickému předsedovi Senátu Milanu Štěchovi (63) jeho stranický kolega, exhejtman Michal Hašek (41). Štěchovi totiž leží v žaludku živnostníci, a teď by je nechal udávat sousedy! 

„Třeba v Dánsku, když je někdo nezaměstnaný, a přitom si dělá na svém, soused to prostě řekne, protože ho okrádá i o jeho peníze, které do systému dává. Možná se to někomu nebude líbit, ale lhostejnost se nevyplácí,“ prohlásil Štěch s tím, že by pak nemusely přijít na řadu kontroly podnikatelů.

Na podnikatele ale působí Štěchovy výroky jako rudý hadr na býka. „Způsob, jakým se rozhodl druhý nejvyšší ústavní činitel v zemi řešit pracovní trh považuje Asociace malých a středních podniků a živnostníků za naprosto diletantský,“ rýpnul si šéf asociace Karel Havlíček.


Příliš velké zastání nemá Štěch ani ve své straně. „Čistě soukromě se omlouvám všem živnostníkům a podnikatelům. Žádné udavačství nechci. A věřím, že si dá Milan Štěch mokrý obklad na hlavu, v těch vedrech je zjevně potřeba,“ napsal na Facebook někdejší jihomoravský hejtman Michal Hašek (41, ČSSD).

Mluvčí: Není zastánce udávání
Deník Aha! se zeptal i Štěcha, bohužel si čas na odpověď nenašel. Reagovala pouze tisková tajemnice Senátu Eva Davidová: „Pan předseda pouze zmínil příklad Dánska, ve kterém společenská atmosféra nedovoluje takovéto jednání. Odmítá, že by byl zastáncem toho, aby se lidé navzájem udávali.“

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.