Útočník z Londýna: Ochlasta,bitkař a...rasista! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Útočník z Londýna: Ochlasta,bitkař a...rasista!

Darren Osborne
Darren Osborne (Foto Reuters, Twitter)

Známí a příbuzní Brita Darrena Osborna (47), který najel do davu muslimů před mešitou v Londýně a jednoho člověka zabil, jej popisují jako magora, opilce a rváče, kterého nebylo možné vystát. Zvlášť poté, co dostal kopačky od dlouholeté partnerky, s níž má 4 děti.

Bez práce, bez přítelkyně a plný vzteku, který ventiloval provokacemi a bitkami v hospodách. Ti, kteří Osborna znají, se při jeho charakteristice vzácně shodují. „Je to magor, vždycky řval na ženu i děti. Nám nikdy nedělal problémy, ale často jsme i z druhé strany ulice slyšeli, jak na ně huláká,“ popsala jeho sousedka z Cardiffu a dodala, že opakovaně rasisticky urážel místní muslimy.


Něco provedu!
Den předtím, než ve Finsbury Parku půjčenou dodávkou pokosil skupinu věřících vycházejících po nočních modlitbách z mešity, ho vyhodili z hospody. „Vyrazili ho, protože byl úplně namol. Nadával na muslimy a vyhrožoval, že něco provede,“ prozradil štamgast z putyky, do níž Osborne chodil. „Vždycky byl agresivní a vyprovokovával bitky. Když s ním někdo nesouhlasil, vždycky se ho snažil překřičet.

Když to nešlo, skočil po něm. Jednou tu nějakého chlapíka seřezal páskem do krve,“ dodal další s tím, že když Osborna na začátku roku opustila matka jeho čtyř dětí Sarah Andrews (42), vše se ještě zhoršilo. „Stal se z něj uzlíček nervů. Chlastal ještě víc a do toho snad bral i nějaké léky. Ale že udělá něco tak hrozného, to mě šokovalo...“

Imám, co odvrátil lynč:
S Boží vůlí jsme ho uchránili
Poté, co Osborne pokosil skupinu lidí – mezi nimi i dva vozíčkáře (!) – a na místě zabil otce čtyř dětí Makrama Aliho (†51), se na něj sesypal dav, který jej chtěl zlynčovat. Nebýt imáma z místní mešity Mohammeda Mahmúda (30), nejspíš by se mu to povedlo. „Lidi ho mlátili pěstmi a kopali do něj. S kamarády jsem je odstrkoval a křičel: Nikdo se ho ani nedotkne! Drželi jsme ho na zemi a bránili vlastními těly.

S Boží vůlí jsme ho uchránili až do příjezdu policie,“ popsal muž, který je teď v Británii za hrdinu. Mahmúd má pověst mimořádně tolerantního duchovního, jenž v místě uklidňuje vášně, jež vzedmuly radikální názory jeho předchůdce, jednookého a bezrukého imáma abú Hamzy, jenž si nyní odpykává v USA doživotní trest za podporu teroristů.



Přečtěte si
-bello-
22. 6. 2017 • 01:08

Jestli chlastal je mi jedno.Co si myslí muslim je mi taky jedno.Hodnotím pouze, kam to na Západě dopracovali.A prej vysněná demokracie a svoboda! Takhle jsem si ji nepředstavovala!Chci, aby byl zrušen Schengen a byly zpět hranice s ostrahou.

jarypadlo
21. 6. 2017 • 13:53

Rasisti,teroristi a bitkaři byli všichni co podobně útočili na bílé Evropany,ale nikdo z jejich společnosti o nich neříkal podobné hodnocení,vždycky to byli velmi slušní lidé,dbali o rodinu a děti,prostě svatoušci.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.