Zeman a Forejt opět spolu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Zeman a Forejt opět spolu!

Prezident přišel Klausovi popřát k jeho 76. narozeninám.
Prezident přišel Klausovi popřát k jeho 76. narozeninám. (Foto: ara)

Okolnosti, za jakých skončil po 12 letech v čele hradního protokolu Jindřich Forejt (39), byly kontroverzní i záhadné. Včera ale dostal na oslavě narozenin exprezidenta Václava Klause (76) příležitost mluvit s exšéfem, hradním pánem Milošem Zemanem (72).

Do Institutu Václava Klause včera Forejt přišel popřát bývalému prezidentovi, pro něhož na Hradě také pracoval. „Dal jsem mu životopisy dvou hlav našeho státu z dřívějších staletí – Marie Terezie a Františka Josefa I.,“ napsal Aha! v esemesce Forejt, který dorazil společně s kardinálem Dominikem Dukou (74).


První setkání?
Po desetiminutovém projevu, v němž se Klaus a Zeman, který přišel svému předchůdci popřát, špičkovali, dostal svoji příležitost. Prezident a jeho někdejší ceremoniář spolu usedli ke stolu a nevypadalo to na nepřátelský hovor. Není navíc dle dosavadních prohlášení prezidenta vyloučeno, že šlo o první konverzaci poté, co za Forejtem v prosinci loňského roku zaklaply dveře.
Co ho zničilo?
Forejt svoji pozici oficiálně uvolnil ze zdravotních důvodů. Vaz mu ale mohly zlomit i spekulace o tom, že několik věcí ve své funkci nezvládl, či kontroverzní video z jeho soukromí.



Autor:  vr

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.