Motorkář Standa (70) z Brna: Mašinu prohání už 50 let! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 17. dubna 2024

Svátek slaví Rudolf, zítra Valérie

Motorkář Standa (70) z Brna: Mašinu prohání už 50 let!

Stanislav a Jitka z Brna se svým miláčkem.
Stanislav a Jitka z Brna se svým miláčkem. (Foto Aha!: Z. Matyáš, Wikipedia)

Jeho vrstevníci tráví čas u televize, na zahrádce nebo krmí holuby v parku. Stanislav Kysling (70) je ale z jiného těsta. Stejně jako poslední půlstoletí, i letos po zimě sedl na motorku a vyrazil na svoji »bezstarostnou jízdu«.

Standa pro svého největšího koníčka získal i manželku. Jinak už by spolu zřejmě nebyli. „Ženská se s tou vášní musí smířit. Jitka se přidala, takže vyrážíme ven spolu,“ popsal motorkářský veterán s úsměvem. Jakmile počasí dovolí, musí načančaná motorka, která jede až 200 kilometrů za hodinu, z garáže a na silnici. Na srazech vyznavačů silných amerických motorek má Standa výsadní postavení. Zatímco jeho kamarádi se drží řídítek harlejů, on má slavný motocykl Indian. „Od dvaceti jsem vyzkoušel všechno včetně harlejů. Ale když firma Polaris v roce 2011 obnovila původní výrobu, vše jsem prodal a koupil nový model. Je to krása,“ prozradil motorkář, včelař a povoláním klempíř.

Legenda indian
Americké motocykly Indian vyráběla společnost Indian Motorcycle International, LLC, od roku 1901 ve Springfieldu v Massachusetts. Typickým byly pro její produkty velkoobjemové dvouválcové motory do V a nízký posed jezdce. Továrna v roce 1953 zkrachovala. V roce 2011 koupila práva na výrobu společnost Polaris, o dva roky později uvedla na trh tři modely v tradičním stylu indian.

Stanislav Kysling (70) z Brna patří do místního klubu harlejářů, sedlá ale zamilovaného Indiana

Video se připravuje ...

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.