EU řeší Babiše! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

EU řeší Babiše!

Andrej Babiš
Andrej Babiš (Foto: ara)

Velkou šanci proniknout do světových deníků má zase Česká republika, radost z toho mít ale nebudeme. Europoslanci totiž budou řešit, zda i kvůli šéfovi ANO Andreji Babišovi (62) je to u nás se svobodou médií na levačku!

Bod s názvem »Riziko politického zneužívání sdělovacích prostředků v České republice« dnes projedná evropský výbor pro občanské svobody, spravedlnost a vnitřní věci. Ještě předtím, než se ve čtvrtek dostane námět na plénum všech europoslanců, má k němu zaujmout stanovisko Evropská komise. A hned je tu první problém. „To téma je tak nekonkrétní, že sama Komise bude mít problém se k tomu vyjádřit,“ domnívá se europoslankyně Martina Dlabajová (40, ANO).

Předvolební boj?
Druhý problém je ten, že k autorství návrhu na projednání se nikdo nechce znát. „Tuhle záležitost navrhl na projednání Niedermayer. A nejtrapnější na tom je, že tam ani nešlo o Babišova média, ale v podstatě o takové všeobecné téma selhání právního státu v České republice,“ řekl pod podmínkou anonymity další z českých europoslanců. Že iniciátorem byl Luděk Niedermayer (51, TOP 09 + STAN), potvrdil Aha! také lidovec Tomáš Zdechovský (37). Niedermayer to však popřel, přišlo s tím prý vedení evropských lidovců EPP.

Nebo hádky frakcí?
Podle Zdechovského za tím, že se české prádlo propírá v Bruselu, může být zrovna tak souboj největších bruselských frakcí. „Ze strany EPP může být motivace ukázat prstem na ALDE (kam spadají i europoslanci ANO, pozn. red.) a říct, že má mezi sebou takového člověka, který média zneužívá a ovlivňuje. A to si myslím je nepříjemné, nepravdivé, to se tu neděje,“ říká Zdechovský. Pozornost světových médií je přesto podle něj zaručena…
Takže bude ostuda
I ostatní oslovení europoslanci se shodují, že pověst Česka může být jednáním pošramocena. „Parlament obecně neprojednává konkrétní podnikatele. Když se tam taková věc dostane, je to proto, že to zavání nějakým porušením hodnot. Obecně to říká, že to není v té republice dobré,“ dodal také Pavel Poc (53, ČSSD). Nidermayer to ale zase tak černě nevidí: „Odmítám, že by nás to dostalo na pranýř.“ Je prý sám zvědav, co ve čtvrtek z debaty vyplyne. „Přála bych si, aby České republice renomé důvěryhodného partnera zůstalo i po té debatě,“ uzavírá Dlabajová.

Rozčilený Babiš: Je to náš boj!
„Slyšel jsem v televizi z úst europoslance Zdechovského, že tento bod prosadil jeho kolega ze stejné lidové frakce europoslanec za TOP 09 Luděk Niedermayer, takže opoziční europoslanec. To mluví za vše. Když nepomáhá kampaň v Česku, posune to opozice na evropskou úroveň a je jim úplně jedno, že tím poškodí pověst vlastní země,“ uvedl pro deník Aha! Andrej Babiš. „To je vidět, o co těm lidem jde. Pan Niedermayer prosadil tento bod na úkor dobrého jména České republiky. A proč by měl Evropský parlament zasahovat do předvolebního boje u nás? Považuji to za skandální vměšování do národních záležitostí,“  dodal.



Přečtěte si
jity
30. 5. 2017 • 09:50

Zlatí komunisti že ano? Ty po tobě nic nechtěli.

hejhej
30. 5. 2017 • 08:14

tlamovka: Zloději z ČSSD, ODS a TOP09 mají z Babiše strach. Měl v plánu odhalit jejich korupce. Je nutné jít k volbám a volit ANO !!!

havran2
30. 5. 2017 • 08:13

tlamovka
30. 5. 2017 • 06:47

Každý soudný člověk u nás ví,jak na tom média u nás jsou,že se v nich pravda nenajde! Jen samé lži a klamstva,která nám podsouvají za úplatu politiků,mafiánů a kde koho! Tak proč by v tom měl jet jen Babiš??? Je to jen předvolební podrazáctví Sobotky a spol., kteří pořádají hon na nepohodlné! Já doufám,že Babiš jim o volbách natrhne zadel!

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.