Sparťan Čermák zle dojel na řízení v opilosti: Až tři roky v base! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Sparťan Čermák zle dojel na řízení v opilosti: Až tři roky v base!

Bouračka je zřejmě to poslední, čím se záložník jako sparťan proslaví.
Bouračka je zřejmě to poslední, čím se záložník jako sparťan proslaví. (Foto Aha! – David Malík)

Jednomu fotbalovému bláznovi řidičák vrátili, další o něj přišel… Zatímco plzeňský exreprezentant David Limberský (33) už zase brázdí silnice, sparťanský záložník Aleš Čermák (22) za volant nesedne nejméně rok.

Leží v motolské nemocnici se zlomenými žebry, loučí se s červnovým Eurem jedenadvacítek, kde měl hrát, a jedno má jisté: Za volant dlouho nesedne. To vše kvůli nějakým šesti pivům, která si dal po posledním zápasu sezony Sparty v Uherském Hradišti, a životní hlouposti, když po příjezdu do Prahy sedl po půlnoci za volant. Míra alkoholu v krvi dosáhla přes 1 promile, jde tedy o trestný čin ohrožení pod vlivem návykové látky.

No a jelikož způsobil vážnou nehodu, hrozí mu odnětí svobody na šest měsíců až tři léta, peněžitým trest (až 5 milionů) a zákaz řízení (1 až deset let). „Počkejte si na výsledek, jednotlivé úkony nebudeme komentovat,“ řekl mluvčí policie Andrea Zoulová. Jelikož způsobil škodu především sobě – je zraněný a jeho octavia RS shořela – do vězení na 90 % nepůjde. Ale zákaz řízení dost možná dostane i vyšší než roční.

Jak to měl Limba?
David Limberský boural v září 2015 a zle poničil své Bentley. Jinak jen poškodil zeď a nikoho nezranil, nadýchal zhruba stejně jako Čermák, 1,5 promile. Původní  čtyřletý zákaz řízení mu po stížnosti snížili loni v květnu na roční a zhruba před týdnem vyfasoval nový řidičák. Ve výsledku tak neřídil rok a půl.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.