Romského výtržníka (†34) zastřelil bývalý bachař! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Romského výtržníka (†34) zastřelil bývalý bachař!

Zastřelený Rom Radek Š.
Zastřelený Rom Radek Š.  (Foto Aha! – Jana Ulrichová)

Radek Š. (†34), kterého na sídlišti v Chomutově zastřelil v noci na sobotu rozezlený soused, demoloval před smrtí cizí auta a najížděl do lidí. Aha! to potvrdila paní Monika, která incident viděla z okna. Střelce (37) už policisté obvinili z vraždy.

Radek Š., který do Chomutova přijel za svou rodinou z Nizozemska, kde údajně podnikal, se po návratu z romské zábavy dostal do konfliktu s jiným Romem. „Najížděl na něj tou svou dodávkou. Jezdil tu pořád dokola, naboural přitom několik cizích aut. Hádali se, křičeli na sebe i na své příbuzné do oken,“ popsala paní Monika. Radek Š. pak najel na chodník a skončil v křoví. V tu chvíli vyběhl z domu soused a začal střílet. „Slyšela jsem pět až šest ran,“ dodala paní Monika. Radka Š., který stále seděl v autě, zasáhlo hned několik výstřelů.

Na místě, kde zemřel, vzniklo pietní místo.
Zemřel namístě. Zraněn byl i pes, kterého měl na klíně. Bývalý bachař Marek L., který měl zbraň legálně, prý výtržníky napomínal ještě předtím, než tasil. Policisté včera střelce, který na ně čekal a namístě se přiznal, obvinili z vraždy. Teď je v cele, kde čeká, zda ho soudce pošle do vazby. „Hrozí mu až 20 let vězení,“ řekl policejní mluvčí Daniel Vítek.

Svědkyně paní Monika:

Video se připravuje ...

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.