Zeman na Trumpa nešel: Dohání ho zdravotní problémy? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Zeman na Trumpa nešel: Dohání ho zdravotní problémy?

S Trumpem nic nebylo Na společném focení státníků už Zeman byl. S Donaldem Trumpem, který prezidenta zval do USA, ale zatím slib nesplnil, prý vůbec nemluvili. „O setkání jsme neusilovali. Cílem je bilaterální jednání,“ napsal Ovčáček.
S Trumpem nic nebylo Na společném focení státníků už Zeman byl. S Donaldem Trumpem, který prezidenta zval do USA, ale zatím slib nesplnil, prý vůbec nemluvili. „O setkání jsme neusilovali. Cílem je bilaterální jednání,“ napsal Ovčáček.  ( Foto ČTK, ara)

O dobrém zdravotním stavu prezidenta Miloše Zemana (72) jsou čím dál tím větší pochybnosti. A dále je prohloubil fakt, že se na summitu NATO v Bruselu nezúčastnil veřejného projevu amerického prezidenta Donalda Trumpa (70). Musel by totiž stát...

Zeman ve čtvrtek na summitu mluvil tradičně o tom, že je třeba bojovat s teroristy z Islámského státu. „Musíme mít nové schopnosti a metody boje proti terorismu,“ uvedl. Více ale zaujal fakt, že »prošvihl« projev Trumpa pod širým nebem. A to se sám pokládá za jednoho z mála evropských politiků, kteří jej před vítězstvím v prezidentských volbách podporovali.
Hradní mluvčí Jiří Ovčáček v reakci pro Aha! nechtěl potvrdit, že by za absencí mohly stát zdravotní problémy, nýbrž několikahodinový program. „Po přivítání generálním tajemníkem NTO jsme panu prezidentovi navrhli, aby tento jediný bod programu vynechal. Čas byl využit k neformální debatě s ministrem zahraničí Lubomírem Zaorálkem,“ napsal pouze.
Právě vyčerpávající program se na Zemanovi neblaze odrazil při návštěvě Číny. Na tamější televizní stanici CCTV pak uveřejnili záběry, jak jej na společné focení se státníky musel dopravit golfový vozík. Ruský prezident Vladimir Putin (64), čínský prezident Si Ťin-pching (63) a další na něho museli čekat. Zeman trpí neuropatií dolních končetin, kvůli které necítí chodidla, a má také cukrovku.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.