Ocelovou matici z bomby zpomalil a vychýlil ženin mobil: Žiju díky mobilu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Ocelovou matici z bomby zpomalil a vychýlil ženin mobil: Žiju díky mobilu!

Lisa Bridgett (45)
Lisa Bridgett (45) (Foto Facebook, ČTK)

Podruhé se narodila a za život vděčí svému mobilu. Lisu Bridgett (45), která byla zraněna při pondělním atentátu v manchesterské aréně, zachránilo život telefonování. Mobil zbrzdil matici, která na ni z bomby letěla. Velšanka ale i tak utrpěla těžká zranění.

Lisa přijela na koncert Ariany Grande (23) až z velšského Gwineddu. Když show skončila, hned telefonovala manželovi, aby mu vylíčila své zážitky. Pak nastal obrovský výbuch! Ocelová matice vymrštěná trhavinou ji připravila o prostředníček na levé ruce, kterou si mobil přidržovala u ucha.

„Skutečnost, že právě telefonovala, jí asi zachránila život,” uvedl její manžel Steve (49) po návštěvě v nemocnici. „Matici její mobil nejen vychýlil, ale i výrazně zpomalil,“ dodal.
Půjde na plastiku
„Lisa je v pozitivní náladě a navzdory svým zraněním a bolesti je šťastná, že vůbec žije. Už podala policii svědectví z první ruky. Ta letící matka jí rozdrtila prostředníček a úplně rozstřelila telefon a nakonec jí, ovšem už menší rychlostí, vletěla tváří až do nosu. Další šrapnel jí zlomil nohu a také ve stehnu má nějaký cizí předmět. Na tváři jí zůstane velká jizva, bude muset později na plastiku,“ napsal na Facebook Steve, který se málem stal vdovcem.

Prosil matku o odpuštění
Sebevražedný útočník Salman Abedi (†22) jen pár hodin před atentátem telefonoval matce a žádal ji o odpuštění. Prakticky se s ní loučil, uvedla libyjská policie.
Britští vyšetřovatelé nyní hledají teroristovy komplice. Při zátahu na holičství, kam Abedi často chodil, zajistili velké množství výbušnin a panují obavy, že existuje ještě druhá bomba. Muži, kteří Salmama do manchesterské haly poslali rozsévat smrt, si ho také pojistili. Jeho nálož někdo hlídal přes dálkové ovládání, aby nemohl z akce »vycouvat«.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.