Senátoři se s odcházející ministryní nemazali: Valachovou dohnali k slzám! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Senátoři se s odcházející ministryní nemazali: Valachovou dohnali k slzám!

Valachovou dohnali k slzám!
Valachovou dohnali k slzám! (Foto ČTK)

Lžete! Tak obvinila ministryně školství Kateřina Valachová (39, ČSSD) kritiky kariérního řádu, připraveného jejím resortem. Nakonec sklonila hlavu a stěží zadržovala pláč. 

Když Valachová ve středu obhajovala kariérní řád před senátory, nesetkala se s pochopením. „Je mi líto, ale v navrhovaném zákoně převažují negativa nad pozitivy, a proto musím navrhnout jeho zamítnutí,“ zpražil ministryni senátor za TOP 09 a dlouholetý ředitel pražského Gymnázia Jana Keplera Jiří Růžička (69). S jeho stanoviskem se sice výbor neztotožnil, předlohu ale vrátil Sněmovně. Tím se schvalovací proces prodlužuje. „Nejhorší je, že v dnešní době už jde jenom o peníze. Učitelé po letech planého řečnění ničemu nevěří, bojí se, že jsou to jen slova, která zlepšení nepřinesou. A teď odcházíte z funkce i vy, takže jim nebudete moci zaručit splnění svých slibů,“ řekl komunistický senátor Václav Homolka Valachové. Ta podle deniku.cz „sklonila hlavu a vší silou zadržovala pláč“.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.