OSN: V Česku jsou Sudetské hory! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

OSN: V Česku jsou Sudetské hory!

Podle této mapy OSN jsou v České republice místo Krkonoš a Jizerských hor »Sudetské hory«!
Podle této mapy OSN jsou v České republice místo Krkonoš a Jizerských hor »Sudetské hory«!

PRAHA – Sudetoněmecký Landsmanšaft musí teď asi jásat… Víte, kde se nacházejí Sudetské hory? Myslíte, že v Německu? Omyl! Podle oficiálních map Organizace spojených národů z roku 2004 jsou totiž přesně tam, kde mají být Krkonoše a Jizerské hory!

Jak se něco takového mohlo vůbec stát? „Je to bláznivé. Budu o tom informovat prezidenta, až se vrátí z USA,“ řekl k tomu mluvčí prezidenta Petr Hájek. „To by mne zajímalo, kdo to napsal. Ten člověk by měl znovu absolvovat první stupeň základní školy. Klidně mu ho i zaplatím,“ konstatoval poslanec za ODS Ivan Langer. „My nemáme zdroj té mapy, a nemůžeme se k tomu tedy vyjádřit. Ale chyby se přece stávají,“ nechtělo se k tomu vyjádřit Infocentrum OSN.Bohužel podobné omyly nejsou výjimečné. Zpravodajská stanice CNN dokonce jednou vyměnila celý název republiky, a tak místo naší republiky se na mapě v těsném sousedství s Polskem objevilo Švýcarsko.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.