Z amerického snu do českého vezení: 25 let starý čin u soudu... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Z amerického snu do českého vezení: 25 let starý čin u soudu...

Přemysl Dlugi byl k soudu přepraven z věznice v poutech.
Přemysl Dlugi byl k soudu přepraven z věznice v poutech. (Foto Aha! – Jiří Krušina)

Americký sen žil pětadvacet let Přemysl Dlugi (54) z Rychvaldu. V devadesátých letech odjel do USA a s rodinou si jen psal. Loni se tam při vyřizování dokladů na konzulátu dozvěděl, že je hledaným zločincem. Nechal se proto vydat do Česka, kde okamžitě skončil ve vězení.

V roce 2000 byl totiž během 30 minut odsouzen v nepřítomnosti na tři roky vězení. Údajně na základě trestního oznámení jeho exmanželky. „Klient měl v devadesátých letech na jméno firmy tehdejší manželky přebírat zboží a neplatit za něj. Máme důkazy, že tomu bylo jinak,“ řekl obhájce Ondřej Zaorálek.

Včerejší jednání soudce sice odročil na léto, ale Dlugiho nechal okamžitě propustit z vazby. Radost marně skrývaly maminka Lýdie (82) a sestra Jiřina (59). „Bratra jsme naposledy viděly v roce 1996 před odchodem do USA,“ řekla.
Sestra Jiřina s maminkou Lydií jsou šťastné, že Přemysl nemusí být dál ve vazbě.

Soud pustil včera Dlugiho z vazby. Ten bude žít u maminky a sestry.

Přečtěte si
-bello-
24. 5. 2017 • 12:17

AHA - prosím , co je to za blbost ? !!! Jaký "americký sen " žil ? Odjel a dostal zelenou kartu ?Asi jo, jinak by byl zavřenej i tam ! Já to chápu tak, že před obviněním zdrhnul do US a nyní byl vyhoštěný a české občanstí se mu tedy hodí. Tohle je hodně blbý článek !

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.