Vědeckou knihovnu stěhoval lidský řetěz: Byl dlouhý 333 metrů! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Vědeckou knihovnu stěhoval lidský řetěz: Byl dlouhý 333 metrů!

Vědeckou knihovnu  stěhoval lidský řetěz. Byl dlouhý 333 metrů...
Vědeckou knihovnu stěhoval lidský řetěz. Byl dlouhý 333 metrů... (Foto Aha! – Jana Ulrichová)

Tisíce výtisků časopisů přestěhoval včera v Ústí lidský řetěz z historické budovy Severočeské vědecké knihovny do náhradních prostor. Spolu s pracovníky knihovny ho vytvořili studenti a žáci tamních škol.

„Máme připraveno 35 beden, v každé je patnáct svazků po zhruba deseti kusech časopisů. Je tu 240 žáků a studentů, padesát našich zaměstnanců a také několik dobrovolníků z řad čtenářů,“ uvedla organizátorka akce, vedoucí vědecké knihovny Ludmila Makovcová.
Časopisy putovaly z ruky do ruky trasou dlouhou přesně 333 metrů z ulice Velká Hradební do pronajaté budovy v Bratislavské ulici, kde si je budou moci zájemci opět půjčit, a to už od 1. června. Vše se stihlo během hodiny.

Otevře se za dva roky
Oddělení časopisů sídlí v historické vile, která patřila podnikatelské rodině Wolfrumů. Její stav je havarijní, proto ji čeká rekonstrukce za zhruba 50 milionů. Budova se pro veřejnost uzavře na konci června, znovu se do ní čtenáři vrátí za dva roky.

Na video ze stěhování se můžete podívat zde:



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.