Prezident jmenuje Babišova náhradníka: Zeman bude konečně Pilný! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Prezident jmenuje Babišova náhradníka: Zeman bude konečně Pilný!

Když něčemu nerozumím, tak to nedělám. Ještě v pondělí takto odmítl poslanec Ivan Pilný (72, ANO) nabídku stát se ministrem financí. A ejhle! Uplynuly tři dny a s premiérem Bohuslavem Sobotkou (45, ČSSD) si plácli.
Když něčemu nerozumím, tak to nedělám. Ještě v pondělí takto odmítl poslanec Ivan Pilný (72, ANO) nabídku stát se ministrem financí. A ejhle! Uplynuly tři dny a s premiérem Bohuslavem Sobotkou (45, ČSSD) si plácli. (politika, Babiš, Pilný, Sobotka, ministr, musíte vědět)

Premiér Bohuslav Sobotka (45, ČSSD) se může konečně přestat čertit. Hlava státu Miloš Zeman (72) totiž příští týden jmenuje poslance Ivana Pilného (72, ANO) do funkce ministra financí. A ukončí tak studenou válku mezi Sobotkou a dosluhujícím ministrem Andrejem Babišem (62, ANO).

„Jmenování nového ministra financí lze očekávat příští týden,“ oznámil na sociálních sítích hradní mluvčí Jiří Ovčáček den po prezidentově návratu z návštěvy Číny. Tu Sobotka a jeho ministři kritizovali, protože byli toho názoru, že neměl nikam cestovat a místo toho rychle vyřešit krizi vlády. Ovčáček dodal, že Zeman nemá vůči Pilnému, který v minulosti vedl třeba českou pobočku Microsoftu, žádné námitky.

Samá radost
Nakonec mají radost jak Babiš, tak Sobotka. „Vítám, že Hrad dnes reagoval na moji opakovanou výzvu k dodržování ústavy a doufám, že prezident už bude konat v souladu s pravidly,“ napsal premiér. Zeman totiž dosud tvrdil, že odvolat Babiše – kvůli jehož skandálu s dluhopisy původně Sobotka krizi odstartoval – bez jeho souhlasu, by bylo porušením koaliční smlouvy.

Až na Kalouska
Jen opozice má pořád problém. Podle exministra financí a šéfa TOP 09 Miroslava Kalouska (56) totiž Sobotka ukázal, že je slabý, když přijal kandidáta na ministerstvo provázaného s Babišem. Pilný podle něho nebude mít žádnou motivaci úkolovat Finanční správu, aby kauzu dluhopisů prošetřila. Právě naopak. Bude prý prodlouženou rukou svého šéfa, který se sice z budovy ministerstva vystěhuje, pořád mu ale bude vládnout...

Přečtěte si
jity
21. 5. 2017 • 12:15

Sobotka odvolal co neodvolal, zkrátka nevěděl jestli je březí nebo jaloví. Nakonec to dobře dopadlo, že by pohádka? Zkrátka mnoho povyku pro nic. Sobotku určitě volit nebudu, ani Babiše i když možná někomu utnul pěnězovod, proto vyvolaná taková nenávist.

-bello-
20. 5. 2017 • 22:29

Slovo " čertit " je při vládní krizi mimo mísu.Sobotka udělal to, co správný premiér udělat musí.Jestli mu Kalousek nadává, že to měl udělat dřív, tak mu v Parlamentu měli pomoci.Ale poslanci drželi ústa a čekali.Kromě ODS a Kalouse do kritiky financí nešel nikdo! Lidovci jsou teď na koni, ale s EET líbali Babišovi ruce.No a EET s výjimkami je na lautr .... Pilný tam nemá co dělat, nelíbí se mi to !

lalia
20. 5. 2017 • 10:07

Ať je to jak chce těch 5 měsíců to vydržíme,jen ať už je to konečně vyřešené.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.