Střední školy hlásí: Ještě je volno! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Střední školy hlásí: Ještě je volno!

Šance ve druhém kole ● A někde bez přijímaček!
Šance ve druhém kole ● A někde bez přijímaček! (Foto scom)

Rozhodl se váš potomek, že by přece jen šel na střední školu? Nebo se na tu vybranou nedostal? Šanci ještě má, protože nyní v květnu a červnu je možné se zúčastnit druhého, třetího, někde i čtvrtého kola přijímacího řízení. A na některé školy se nemusejí dělat ani přijímací zkoušky!

V případě, že vedení školy dojde k závěru, že se škola v prvním kole přijímaček nenaplnila, může vypsat druhé, třetí a další kolo. Ředitel školy oznámí krajskému úřadu počet volných míst v jednotlivých oborech a formách vzdělávání. Úřad pak tento přehled zveřejní a vy ho najdete například na www.atlasskolství.cz.

Jak se přihlásit do dalšího kola
› Informujte se, které školy vypisují další kola přijímaček a vyberte si z jejich nabídky. Informace seženete přímo na konkrétní škole.
› Přehled středních škol a učilišť, které vypisují další kola přijímacích řízení, najdete také na internetových stránkách krajských úřadů.
› Sežeňte si přihlášku buď přímo ve vybrané škole na jejím webu nebo na internetových stránkách Ministerstva školství (www.msmt.cz).
› Vyplňte přihlášku a přiložte potřebné doklady jako v prvním kole.
› Dokumenty a přihlášku podejte přímo vedení školy.
› Přihlášku můžete podat na více škol, které další kola přijímacího řízení vypsaly.

Víte, že...
...některé střední školy pořádají přijímací řízení bez přijímacích zkoušek? To zjistíte opět na webech škol nebo stránkách krajských úřadů.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.