Ukradená ojetina putovala 1035 km: Fabii z Belgie našli na Vysočině! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Ukradená ojetina putovala 1035 km: Fabii z Belgie našli na Vysočině!

Fabia z roku 2007 se našla v Česku.
Fabia z roku 2007 se našla v Česku. (Foto FB, Thomas Bouquieaux)

Belgičan Thomas Bouquieaux (37) se už rozloučil se svým autem, které mu ukradli v únoru. Jaké ale bylo jeho překvapení, když mu teď zavolala policie, že ho našla – jenže až v České republice!

V noci z 18. na 19. února se k Bouquieauxovým vloupal zloděj. Podle všeho ho ovšem vyrušila manželka, když ji vzbudilo hladové mimino. A tak toho moc ukradnout nezvládl. S prázdnou ovšem neodcházel, stihl popadnout klíčky od auta. A to pak na ulici snadno našel.
„To auto jsem koupil jen před pár měsíci. Našel jsem ojetinu z roku 2007, v prosinci jsem ji přihlásil,“ cituje okradeného list La Nouvelle Gazette. „Potřeboval jsem rychle sehnat auto, abych mohl dojíždět za prací jako zvláštní pedagog.“ Thomas totiž pracuje pro státní azylovou organizaci Fedasil, stará se o uprchlické děti a sirotky.
„Krádež auta byla fakt mrzutá, ale větší strach jsme měli v našem nepříliš zabezpečeném domě – že se zloději vrátí pro další věci,“ svěřuje se Thomas, který si vzápětí musel pořídit jiný vůz.

Thomas Bouquieaux potřebuje vůz pro práci se sirotky.

Špatný vtip
„Když mi zavolali, že se mé auto našlo v Česku, myslel jsem, že to je vtip,“ přiznává. „Na policii mě pak hodně překvapili. Buď jsem měl podepsat prohlášení, že se vozidla vzdávám, nebo si ho přivézt zpátky, na vlastní náklady. Aniž bych v ten moment věděl, na kolik mě to přijde či v jakém stavu to auto je.“
Raději kontaktoval českou ambasádu, která mu pomohla v komunikaci s policií. Dozvěděl se, že se auto našlo na Vysočině a bylo patrně prodáno dál. Že se po něm pátrá, vyšlo najevo zřejmě při technické kontrole. Teď čeká na další zprávy, nakonec si ale bude muset udělat výlet odtahovkou: tisíc kilometrů tam a tisíc zpátky.

Máte-li při koupi auta z druhé ruky pochyby, Policie ČR má na svém webu databázi ukradených vozidel a registračních značek.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.