Zničené střechy, zaplavené domy: Boží dopuštění ve Strážnici! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Zničené střechy, zaplavené domy: Boží dopuštění ve Strážnici!

Ulice, dvorky a zahrady pokryly souvislé závěje krup.
Ulice, dvorky a zahrady pokryly souvislé závěje krup. (Foto pro Aha!: Rostina Svobodová, Pavel Sochor)

Bylo to jako o soudném dni! Tak lidé ze Strážnice na Hodonínsku mluví o hrůze, která se u nich strhla v sobotu. Bouře zdevastovala část historického centra města.

Během pár minut se zatáhlo a úplně setmělo. Černé mraky začaly vzápětí chrlit souvislé proudy vody, ulice bičovala vichřice a krupobití. Bouře udeřila ve dvou vlnách. Když místní opatrně vyrazili okouknout první škody, začalo peklo nanovo. A následky jsou drtivé. Vichřice vyvrátila i stoleté strážnické stromy. Nádherná lípa, kterou se místní desítky let pyšnili, dopadla necelý metr od restaurační zahrádky v centru města. Orkán lámal větve, serval a sroloval střechu jednoho z  historických domů na náměstí.

Stovky rodin mají vyplavené sklepy. Lidé odhazovali zmrzlé závěje krup ze zahrádek a dvorků lopatami. „Druhá vlna bouřky nám úplně zaplavila sklep. Budeme teď celé dny jen uklízet, drhnout a zase uklízet,“ popsala paní Martina z nejvíce postižené čtvrti pod Radějovem.

Video: Bouřka způsobila bleskové záplavy



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.