Nejstarší paragán Česka (79): Skok ze 4000 metrů! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Nejstarší paragán Česka (79): Skok ze 4000 metrů!

„Strach nemám,“ říká senior.
„Strach nemám,“ říká senior. (Foto Nedělní Aha!: P. Podroužek a letiště Prostějov)

Skok s padákem? Žádný problém! Jindřich Starý (79) si s chutí užil adrenalinový zážitek, který dostal ke kulatinám. Jde zřejmě o nejstaršího Čecha, který takový skok absolvoval.


Čeho by se mnohem mladší lidé k smrti báli, zvládl odvážný senior a bývalý voják s úsměvem na tváři. Seskok dostal jako dárek ke kulatinám od místního letiště. Narozeniny oslaví přesně za týden.

8 minut letu

Po výskoku ve výšce čtyř kilometrů letěl Jindřich Starý volným pádem zhruba minutu, padák otevřel ve výšce přibližně 1500 metrů a sestup z oblak si vychutnával celých osm minut. „Mně se to líbilo a snad jsem nic nezkazil. Před skokem jsem nervózní nebyl. Byl to moc hezký zážitek, doporučoval bych to každému,“ popsal hned po seskoku.



700 seskoků

Bývalý voják Jindřich Starý do dnešního dne absolvoval přes 700 seskoků. Volným pádem z takové výšky ale naposledy před 45 lety! „Strach? Ten nemám, jen zdravý respekt,“ usmál se senior. Horko mu bylo v oblacích pouze jednou – když dostal padák už složený. Jenže špatně! Naštěstí se otevřel aspoň záložní, ovšem dopad byl prý přece jen poněkud tvrdší...

VIDEO: Osmdesát roků? Žádný věk. Aspoň pro Jindřicha Starého. Na letišti v Prostějově si totiž na zádech upevnil popruhy s padákem, protože se rozhodl skočit sólově z výšky čtyř kilometrů!

Video se připravuje ...



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.