Lupiči otec a syn: Spoutali sekretářku izolepou! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Lupiči otec a syn: Spoutali sekretářku izolepou!

Lupičům zabavila zásahová jednotka zbraně, mezi nimi pistoli, obušek nebo slzný plyn.
Lupičům zabavila zásahová jednotka zbraně, mezi nimi pistoli, obušek nebo slzný plyn. ( Foto Aha! – Karel Janeček, PČR)

Tak to tu ještě nebylo! Do party přibral dvakrát trestaný otec lupič (48) syna (26) a patnáctkrát trestaného kamaráda z vězení (41). Společně ozbrojeni oloupili sekretářku ostravské firmy.

Vyděšenou pracovnici přepadli 8. března dopoledne v Ostravě-Kunčicích. „Přinutili ji lehnout si na břicho na zem. Svázali jí lepicí páskou ruce i nohy,“ popsal loupež kriminalista Radim Bena. Štěstí ale trojici lupičů příliš nepřálo. Odnesli si jen 10 tisícovek.
„Jeden z pachatelů ženě při tom držel u hlavy zbraň a řekl, jestli chce žít, nebo zemřít, ať vydá klíče od trezoru. Poté vystřelil. Svázali i brigádníka, který náhodou do kanceláře přišel,“ doplnil Bena.
Podle kriminalistů plánovali zločinci i přepadení banky a vozů převážejících firemní peníze. To už ale nestihli. Těsně před loupeží u Fulneku je zatkla 3. května zásahová jednotka.

Kriminalista Radim Bena.

Akce Přemek
Po první loupeži začali kriminalisté trojici sledovat. Monitorovali jejich kroky minutu po minutě. Až do zatčení před další plánovanou loupeží. Za loupež a tři další pokusy hrozí delikventům z organizovaného a ozbrojeného gangu 5 až 12 let.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.