Nechce se vám domů? Udělejte čistku. | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Nechce se vám domů? Udělejte čistku.

Neskladujte zbytečné věci!
Neskladujte zbytečné věci! (Foto scom)

Cítíte se unavení, vyčerpaní a nechce se vám vracet domů? Možná máte doma »energetické upíry«. Ne však ty z románů, ale věci, které vám kazí náladu a přivolávají stres. Co s nimi? Zbavte se jich!

1. Rozbité a nefunkční musí pryč
Všechno, co neplní svou funkci tak, jak by mělo, vnáší do domácnosti nejistotu a stres.
Buď tedy věci opravte, nebo vyměňte. Všechny rozbité spotřebiče jsou připomínkou neřešených problémů

2. Smůlovaté vyhoďte
Opařili jste se vodou z hrnce, který vám vyklouzl? Zlomili jste si nohu v nějakých botách či kalhotách? Neuspěli jste v novém kostýmu v práci?
Buď věci prodejte, nebo je alespoň nepoužívejte ve stejných situacích. Vezměte si příklad ze sportovců. Ti na antitalismany většinou věří a například horolezci si už nevezmou karabinu, která se vyvlékla, nebo lano, ze kterého někdo spadl.

3. Vytřiďte staré oblečení
Oblečení, které už nenosíte, bez milosti odneste do kontejneru. Pokud to nejsou památky na šťastné chvíle, nepřinese obnošené oblečení doma nic dobrého a zbytečně zabírá místo.

4. Zrušte dětské pokojíčky
Odstěhovaly se děti z domu a vy stále ne a ne zrušit dětský pokojíček? Necháváte jej nedotčený v takovém stavu, jako byl dříve, protože si říkáte, že se děti mohou vrátit?
Děláte ale chybu, která pro vás znamená jen samé minusy.
Když k vám dospělé děti přijdou na návštěvu, budou se znovu cítit jako malé děti, kterými už nejsou, a to není žádoucí.
Pokojíček vám navíc zabírá místo, které nemůžete využít pro své zájmy. Také vám připomíná, že děti už vyrostly a vy jste zůstali sami. Nebylo by lepší udělat z dětského pokoje například pracovnu nebo pokoj pro hosty?

5. Zbavte se věcí po vašem ex
Rozešli jste se s partnerem nebo jste ovdověli? Když uplyne období smutku, seberte odvahu a pusťte se do velkého úklidu.
Pokud jste se rozešli, není vůbec proč váhat. Potřebujete v bytě i v životě udělat místo pro někoho dalšího. Představte si, že byste přišli na návštěvu k nové lásce, a všude by byly fotografie expartnera. Jak byste se cítili? Vyhoďte, nebo minimálně odneste z dohledu, všechny upomínky na bývalou lásku a začněte s čistým stolem.
Pokud vám zemřel někdo blízký, není likvidace vzpomínek na místě, ale vyhraďte si na ně vhodný prostor, koutek vzpomínek. To, co sami neužíváte, darujte. Láska netkví ve věcech, a pokud se budete vracet do »muzea«, budete svůj smutek žít už napořád.

Úklid podle feng šuej
* Zbavte se předmětů, které vyvolávají úzkost nebo nepříjemné pocity. Odstraňte i fotografie lidí, kteří vám ublížili.
* Udělejte si pořádek v dokumentech a vyhoďte reklamní letáky, staré účty a obálky. Jsou překážkou prosperity.
* Nikdy nevyhazujte věci dětí či partnerů bez jejich vědomí. Pro vás to může být harampádí, ale pro ně důležité vzpomínky.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.