Neobyčejné kamarádství psa a kačera: To je ale páreček... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Neobyčejné kamarádství psa a kačera: To je ale páreček...

Kamarádi. Co na tom, že jeden má srst a druhý peří…
Kamarádi. Co na tom, že jeden má srst a druhý peří… (Foto ara)

Původně se neměli rádi, jeden zlobil druhého, kousali se, štěkali na sebe a syčeli, ale nakonec se z nich stali nerozluční přátelé na život a na smrt. Zlatý retrívr Barclay a čtyřletý kačer Rudy se bez sebe nehnou.

Bydlí společně na farmě v Orange County v Kalifornii, Barclay leze do kachního výběhu a kačer za svým psím kámošem zase dochází až do obýváku, bydleli spolu dokonce jeden čas v boudě! „Když jsou spolu, jsou nepřemožitelní, sem tam na někoho zaútočí, otravují a ukazují, že jsou šéfové. Ale když jeden druhého nemají, jsou lítostiví a hledají se navzájem,“ prozradí s úsměvem jejich majitelka Pam Ishiguro.

Kamarádství začalo jako řada podobných. Neměli se rádi, předháněli se, kdo je silnější, a pak se dali dohromady. Barclay totiž chodil ke kachnám a kradl jim jídlo. A alfa samec, tedy alfa kačer, Rudy si to nedal líbit. Vyjížděl na něj a bránil své teritorium. „Pil jejich vodu, žral jim šrot a zrní, a dokonce se koupal v jejich rybníčku,“ tvrdí Pam.
A Rudy si uměl zjednat pořádek, chránil ostatní kachničky. Psí poťouchlík si užíval, že po něm kačer občas vystartuje, měl rád, když uždiboval ze zakázaného ovoce. Ze vzájemného respektu nakonec vyrostlo spojenectví. „Mají na sebe silnou vazbu, potřebují se.“



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.