Takhle jsme žili ve 20. století: Výstava vzpomínek na zámku v Pardubicích! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Takhle jsme žili ve 20. století: Výstava vzpomínek na zámku v Pardubicích!

Telefon a televizor Tesla z 80. let.
Telefon a televizor Tesla z 80. let. (Foto Aha! – Jitka Pecharová)

Nostalgii, úsměv i útrpné povzdechy. To vše vzbuzuje nová výstava na pardubickém zámku. Ukazuje proměny běžného života v průběhu 20. století.

Tak takhle se tedy žilo. Pro někoho cosi nereálného, pro jiného vzpomínky. Jakoby právě vstoupili na návštěvu k předkům, nebo do svého obýváku.
Jsou tu totiž k vidění celé interiéry oživené figurínami v dobových oděvech. Návštěvníci tak mohou nahlédnout například do luxusního prvorepublikového salonu, kuchyně ze 70. let, či do ložnice manželů z poloviny 20.století.

Co takhle si zavzpomínat na typickou obývákovou oslavu dospělých za »totáče«, na které samozřejmě nemohly chybět obložené šunkové chlebíčky. „Někteří návštěvníci se neubrání opojnému návratu do let, kdy byli mladí a prožívali první lásky. Jiné reálie budou ale naopak rozpačitou vzpomínkou na dobu, kdy slova nedostatkové zboží či fronta byla každodenní realitou,“ popsal kurátor výstavy Ivo Křen nad záplavou bakelitových telefonů, fénu a plastového nádobí. Ale ano, takhle se skutečně žilo.

Kdy a kde?
Kde? Východočeské muzeum Pardubice, Malý gotický sál Zámku Pardubice
Kdy? Od 5. 5. do 24. 9. 2017
Za kolik? 50 Kč plné vstupné, 25 Kč snížené vstupné



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.