Nový park na Lipně: Lesní království za královské peníze! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Nový park na Lipně: Lesní království za královské peníze!

Království lesa je plné atraktivních domečků z akátového dřeva.
Království lesa je plné atraktivních domečků z akátového dřeva. ( Foto Aha! – Vlaďka Hradská, Království lesa)

Obec Lipno, která patří k lokalitám s největším počtem atrakcí pro rodiny s dětmi v Česku, má další lákadlo – Království lesa. Zatímco prckové si užívají, rodiče zoufají. Výlet se může pořádně prodražit.

Nádherná příroda, rozlehlá vodní plocha, atraktivní Stezka korunami stromům, cyklo a in-line stezky, sportovní centra, kvalitní ubytování jsou přednosti, které dělají z Lipna top lokalitu v Česku. Nejnovější atrakcí je Království lesa, které přibližuje dětem na třech hektarech to, co se odehrává v mechu a mlází, v houštinách či mezi smrky.
Několikapatrový lanový labyrint s pohádkovými chaloupkami připomíná zvířecí stezky, drátěné tunely zase mraveniště, trampolíny zvířata skákající ve větvích.

„Malí návštěvníci jsou nadšení, už proto, že se většiny atrakcí mohou zúčastnit spolu s dospělými,“ řekl Vojen Smíšek ze společnosti Lipensko.
Radost dětí už ale nesdílejí někteří rodiče. „Přijeli jsme na den. Když připočtu benzin, vstupné do království a na stezku v korunách stromů, k tomu dobrý oběd, vyjde to čtyřčlennou rodinu na asi tři tisíce,“ řekl Petr Kovář z Prahy. Ceny za týdenní pohyb na Lipně se mohou rovnat i dovolené u moře.

Království lesa Lipno
Kdy? Od května do října denně. V květnu a říjnu 10.00 až 18.00, od června do září 9.30 až 19.00.
Kde? Nad Lipnem poblíž Stezky korunami stromů, lanovkou nebo stezkabusem za 95 Kč, obousměrná 110 Kč
Za kolik: 210 Kč, rodinné vstupné 600 Kč.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.