Výročí vzniku tajného ruského videa z konce války: Příběh záhadné mrtvoly Hitlera! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Výročí vzniku tajného ruského videa z konce války: Příběh záhadné mrtvoly Hitlera!

Nacistický diktátor Adolf Hitler (†56).
Nacistický diktátor Adolf Hitler (†56). (Foto Profimedia.cz, ara)

Je to přesně 72 let, co nacistický vůdce Adolf Hitler (†56) spáchal sebevraždu. Zatímco on se zastřelil, jeho manželku Evu Braun (†33) zabil kyanid. Dodnes ale mnozí věří, že se Hitlerovi podařilo z Berlína pláchnout a mrtvola, kterou v bunkru našli, patřila jeho dvojníkovi Gustavu Welerovi!

Po válce se tradovalo, že měl Hitler z bezpečnostních důvodů několik dvojníků. Jedním z nich měl být i Gustav Weler. Na jednom z videí z r. 1945, které bylo zveřejněno právě před 25 roky, je vidět muž s typickým Hitlerovským knírkem, který leží na zemi, kolem něj stojí vojáci Rudé armády a jásají, protože jsou přesvědčení, že stojí nad mrtvým nacistou. Aby o tom nebylo pochyb, porovnávají jeho vizáž s fotkou vůdce. „Je to rozhodně Hitler,“ shodují se.

Tohle tělo navíc i dva dny vystavovali v Berlíně, než ho převezli do Moskvy, kde se po bližším ohledání ostatků ukázalo, že to není obávaný diktátor, nýbrž právě Weler. Kdo a jak ho identifikoval, zdroje neuvádí...Skutečný Hitler prý byl v té době už dávno zpopelněn – jeho i mrtvolu Braun polil komorník Heinz Linge benzinem a zapálil je na zahradě Říšského kancléřství krátce poté, co společně spáchali v bunkru sebevraždu.

Chytlo ho gestapo
Kdo přesně tedy Gustav Weler byl? A jak a kdy zemřel? To je záhada. Říká se, že pocházel z Mnichova a Hitlerovi byl natolik podobný, že byl gestapem opakovaně zatčen kvůli podezření, že se za vůdce schválně vydává a dělá si z něj legraci. Prý mu dokonce měli nařídit, aby si oholil knírek. Jednou ho údajně Hitlerovi osobně představil jeho tajemník Martin Bormann (†44). Stalo se tak ve vůdcově rezidenci Berghof.

„Už ho nechci nikdy vidět! Zavřete ho do koncentráku, ať tam chcípne!“ nařídil prý vůdce. Jenže Bormann tušil, že by jim Weler mohl být užitečný a rozhodl se Hitlerův rozkaz neuposlechnout a raději schoval muže v Mnichově. Po Welerovi se skutečně v té době slehla zem a další zmínka o něm byla až v dubnu 1945, kdy se jeho tělo náhodou objevilo u Hitlerova bunkru.

Past na Rusy
Jeho úkolem prý bylo zmást Rusy. Střelili ho proto do čela a jeho mrtvolu schválně pohodili u bunkru, aby ho tam Rusové našli. Vojáci se skutečně na léčku chytli, ale když prý nakonec zjistili, že to je jakýsi Gustav Weler, pohřbili ho v tichosti u moskevské věznice Lefortovo. Jenže třeba britský chirurg a spisovatel W. Hugh Thomas ve své knize z roku 1996 píše, že Weler druhou světovou válku přežil a byl kvůli Hitlerově smrti vyslýchán spojeneckými vojsky. V roce 2006 pak vyšla další kniha, tentokrát od novináře Erica Oriona, v níž se pro změnu uvádí, že Welera v roce 1945 nezastřelil nikdo jiný než legendární Otto Skorzeny (†67), velitel speciálních jednotek SS a osvoboditel italského diktátora Benita Mussoliniho (†61). „Střelil jsem ho mezi oči a nechal ho tam ležet místo Adolfa,“ netajil se prý vraždou Welera Skorzeny.

Dožil v Argentině?
Z ostatků nacisty se zachovala pouze část lebky a čelisti. Zuby sice odpovídaly Hitlerovým stomatologickým záznamům, jenže testy DNA z lebeční kosti v r. 2009 ukázaly, že patřila ženě ve věku 20 – 40 let! Někteří proto tvrdí, že Hitler spokojeně dožil v Argentině (tvrdil to i Stalin), další přísahají, že ho viděli jako starce v Brazílii. Jiní ho zase hledali v Patagonii a Antarktidě. Historici v tomhle ale mají jasno a stojí si za tím, že Hitler zemřel 30. dubna 1945 (přesně před 72 roky), tedy den poté, co si s Evou řekli »ano«. V roce 1970 prý byly jeho ostatky naposledy exhumovány, spáleny a jejich popel rozptýlen.



Přečtěte si
gray35
30. 4. 2017 • 13:43

Tak to žasnu. Rusové už v roce 1945 nátáčeli video.. Já se bláhově domníval, že tehdy se natáčely pouze filmy a video se objevilo až někdy o 40 let později. Holt člověk se stále dozvídá něco nového, zejména od Aha

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.