Hacker chtěl ukrást 3 miliony: Osm let na útěku! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Hacker chtěl ukrást 3 miliony: Osm let na útěku!

Hacker Lumír H. trestu neunikl.
Hacker Lumír H. trestu neunikl. (Foto Aha! – Karel Janeček)

Osm let se skrýval před spravedlností! Poprvé byl dopaden na půdě, podruhé ve sklepě, od včera ví, že na dalších šest let a šest měsíců bude mít bydliště ve vězeňské kobce. Lumír H. (38) se před 11 lety pokusil vysát z bankovních účtů 3,2 milionu.

Policisté ho poprvé zatkli krátce po činu na půdě domu, kde se ukrýval. Propustili ho však tehdy pro nedostatek důkazů. Než je našli, po Lumírovi se v roce 2008 doslova slehla zem. Hacker byl proto v nepřítomnosti odsouzen na šest let.
Zásahovka ho našla až po dlouhých osmi letech ve sklepě domu jeho rodičů v Ostravě-Svinově, kde byl zabarikádovaný.

Dostat se k němu nebylo jednoduché. Včera ho trest však dostihl. „Byl uznán vinným a byl mu uložen úhrnný trest odnětí svobody ve výši šesti let a šesti měsíců,“ potvrdila mluvčí krajského soudu Lucie Olšarová.

Kde se schovával?
Kde se Lumír H. ukrýval osm let? „U nás v domě ve Svinově byl pouze čtrnáct dnů před zatčením,“ tvrdí jeho otec Milan a dodal: „Víte, on měl totiž strach.“

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.