Premiéru Sobotkovi dochází trpělivost: Ministře Babiši, asi vás odepíši! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Premiéru Sobotkovi dochází trpělivost: Ministře Babiši, asi vás odepíši!

Premiéru Sobotkovi dochází trpělivost: Ministře Babiši, asi vás odepíši!
Premiéru Sobotkovi dochází trpělivost: Ministře Babiši, asi vás odepíši! (Blesk - Martin Přibyl a EPA)

Vypadá to, že vláda v Česku visí na vlásku! Situace v koalici je jako kotel, pod který se stále přikládá! Nejvíc to vře mezi ministrem financí Andrejem Babišem (62,ANO) a premiérem Bohuslavem Sobotkou (45,ČSSD)! Strážce kasy dostal od šéfa nůž na krk: do konce dubna musí vysvětlit, kde se vzalo jeho soukromé bohatství.

Vedení sociální demokracie už připustilo, že bude jednat o odvolání Babiše z vlády. Podle Sobotky totiž zatím nedokázal poslancům a veřejnosti věrohodně vysvětlit okolnosti, za jakých získal svůj zhruba sedmdesátimiliardový majetek. Podezření prý ohrožují fungování vlády a důvěryhodnost státu. Sobotkovi poradci už vypracovali analýzu, v níž se chtějí ptát na to, jak Babiš získal koncern Agrofert, který mu do února patřil. A samozřejmě zda »neojebal« stát s nezdaněnými korunovými dluhopisy. Premiér dal ministrovi na vysvětlení okolností svých příjmů ultimátum do konce dubna.

„Pak se rozhodnu o dalším postupu v rámci vlády i koalice,“ řekl Sobotka na včerejší tiskovce. Ministr financí je přesvědčen o tom: »že premiér vytváří atmosféru k tomu, aby ho mohl odvolat a zlikvidovat jako politického soupeře«. Podle koaliční smlouvy by ale musel Babiš se svým odvoláním souhlasit. V souvislosti s vyhrocenou situací požádal Babiš o schůzku s prezidentem Milošem Zemanem. „Sejít se máme ve středu,“ potvrdil Babiš.

Kde na to vzal?
Materiál připravený v ČSSD obsahuje 22 otázek. Nejde jen o korunové dluhopisy ale také jak Babiš před 17 lety získal 45% podíl v Agrofertu v hodnotě necelých dvou miliard a kde na to vzal, když do roku 2000 byl jeho zveřejněný čistý příjem pouze 8,3 milionu korun. Dále se žádá vysvětlení Babišovy transakce z roku 1999, kdy odkoupil od polostátního podniku Spolana 10% podíl v Agrofertu za 2,5 mil. Kč, přestože reálná hodnota byla několik set milionů.



Třetí »muž« přes palubu
Svou domovskou partaj ČSSD opouští poslanec Jiří Koskuba (61). V poslaneckém klubu ale zůstane. V tomto volebním období je už po Pavlíně Nytrové a Josefu Novotném třetím, kdo skáče přes palubu. „Zdůvodnění je velmi prosté: Jsem lékař, nikoliv potížista. Mou celoživotní profesí bylo i je diagnostikovat a hlavně léčit to, co v pořádku není. Lituji, ale naše strana s úctyhodnou 137letou historií není v posledních letech právě z tohoto pohledu ve zcela dobré kondici,“ odůvodnil Koskuba.

Přečtěte si
mirkazam
28. 4. 2017 • 10:15

Jediná věc,která se Bohoušovi povedla za celou dobu jeho kariéry,že je pěkně vyžranej.. ....

anezat
28. 4. 2017 • 08:40

Potíž je v tom, že většina lidí nechodí k volbám. Členů ČSSD je zatím pořád dost, takže když volí sami sebe, zase hrozí, že volby vyhrajou. Sobotka nemá ani trochu pokory, chová se jak absolutní vládce. Co od něj dobrého čekat, když mu radí Špidla, který po dvou letech položil vládu a šel dělat zlatý důl eurokomisaře? Je smutné, že tu vládne někdo, kdo bez ochranky nevystrčí nos a v den výročí 17. 11. jde děkovat neziskovkám, někdo, kdo si z poslaneckých náhrad našetřil na luxusní byt, místo aby za tyto peníze jezdil za voliči, paňáca, který se skoro od kolébky pohybuje po stranických sekretariátech a neví, co je dřina, netuší, kolik peněz mají lidé v továrnách, z jejichž daní žije a kraluje. Věřím tomu, že se pokusí všemi prostředky zmanipulovat výsledky podzimních voleb.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.