Supermáma (37) z Ugandy: Kolik má dětí, to neuvěříte! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Supermáma (37) z Ugandy: Kolik má dětí, to neuvěříte!

Supermáma s části svých dětí.
Supermáma s části svých dětí. (Foto ara)

Trefíte k ní snadno. Kolem jejího domku pořád pobíhá obrovská skupina dětí, příliš početná i na Afriku. Uganďanka Mariam Nabatanzi (37) už to má černé na bílém. Úřady jí tento týden potvrdily, že je oficiálně matkou 38 potomků!

Jak to mohla stihnout? Jednoduše: čtyřikrát porodila trojčata, třikrát čtyřčata, šestkrát dvojčata, jen dva byly »bežné« porody. „Všechny děti mají stejného otce,“ uvedl tamní úředník Samari Muse Nero. „Nejstaršímu dítěti je 23 let a nejmladšímu čtyři měsíce. Matka se samozřejmě potýká velkými finančními potížemi,“ dodal Muse Nero a vyzval politiky své země, aby případ Mariam Nabatanzi urychleně řešili.

Tyran manžel
Žena bydlí ve vesničce Kabimbiri, asi 50 kilometrů od hlavního města Kampaly. Z 38 jejich dětí je jen deset děvčat. Všechny potomky rodila doma, jen toho posledního císařským řezem v nemocnici. Poprvé otěhotněla ve 13 letech. Manžela jí domluvili rodiče před 25 lety, celý život ji bije a mučí. Byly doby, kdy se rok neukázal. Pak se vrátil jen aby udělal manželce další dítě. Nedávno naštěstí od početné rodiny uprchnul definitivně. „Je to jen dobře. Teď žijeme jen z máminy velké lásky,“ říká nejstarší syn Charles Mussi (23).

Genetické předpoklady
Doktor Ahmed Kikomeko vysvětluje, že žena má zřejmě pro takové množství dětí genetické předpoklady. „Zjistili jsme, že její otec měl 45 potomků s různými ženami. Samotná Mariam Nabatanzi má mimořádné ovulační schopnosti a zvýšený počet uvolňovaných vajíček,“ uvedl porodník z nemocnice Mulago.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.