Zbytečná smrt Emilky (†15): Chyba lékaře jí stála život! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Zbytečná smrt Emilky (†15): Chyba lékaře jí stála život!

Mladou dívku stála chyba lékařů život.
Mladou dívku stála chyba lékařů život. (Foto: Deník Fakt)

Emilia z polského Glogowa měla celý život před sebou, jenže za dramatických okolností zemřela. Lékaři její rodiče uklidňovali, že jde pouze o banální chorobu, jenže se ukázalo, že se pletli.

Protože se mladá gymnazistka necítila dobře, vyrazili s ní rodiče na pohotovost do glogowské nemocnice. Podle informací polského deníku Fakt je lékaři ubezpečovali, že o dceru nemusí mít strach. Ošetřující lékařka si prý byla jistá, že jde o střevní chřipku. Doporučila Emilii hodně pít a předepsala jí infuze.

Jenže dívka se už domů z nemocnice nevrátila. Zanedlouho se totiž ukázalo, že nejde o chřipku, ale o sepsi. „U pacientky byla potvrzená rozvinutá sepse. I přes podávání nejsilnějších léků se nepodařilo dívčin život zachránit,“ uvedl pro Fakt Edward Schmidt z glogowské nemocnice. Nešťastní rodiče jsou ze smrti dcery v šoku a chtějí se obrátit na soud.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.