Prý útočil na Zemana! Důchodce se brání: 60 metrů vejcem nehodím... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Prý útočil na Zemana! Důchodce se brání: 60 metrů vejcem nehodím...

Miloš Zeman
Miloš Zeman (Foto: ara)

Za házení vajec na prezidenta Miloše Zemana (72) si mohl až dva roky pobýt v chládku Jindřich Frühauf (64). Skutku se měl dopustit před třemi lety na Albertově při výročí 17. listopadu. Soud ale kladenského důchodce včera nepravomocně osvobodil.

Podle soudce se nepodařilo prokázat vinu obžalovaného. Ten tvrdil, že celý proces je »hysterická mašinérie«. „Byli jsme na obědě se známými z Německa a ti chtěli vidět svého prezidenta, tak jsme šli,“ hájil se. Odhalování pamětní desky se totiž zúčastnila i německá hlava státu Joachim Gauck.„Dali jsme si maximálně dvě piva,“ odpověděl soudci na dotaz, zda byl podnapilý.

Ve své výpovědi Frühauf uvedl, že stál asi 60 metrů daleko a na pódium by ani nedohodil. Navíc měl na pravé ruce ortézu. „Troubil jsem na vuvuzelu, pak mě vytáhli policisté v civilu a chtěli po mně, abych jim udal ty, co házeli. To jsem odmítl,“ vypověděl. Státní zástupkyně trvala na tom, že se Frühauf nechal strhnout davem a dvě vejce hodil. Měl se tak dopustit »dehonestace pietního aktu« i když hlavu státu prý netrefil. Metače vajec označil Miloš Zeman z tribuny za zbabělce. 



Přečtěte si
ivoadler
26. 4. 2017 • 14:20

Vinu Frühaufa se nepodařilo prokázat. A pak, házet vejce po prezidentovi je tak snadné a beztrestné! Ze všech vajec sebrat otisky prstů, rovněž všem účastníkům té akce a pokud máš otisk prstů na vejci, tak na dva roky do basy. Nejméně. Protože se jednalo o organizovanou akci. Je vidět, že naše policie byla celou akcí zaskočena.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.