Soudili ho za smrt táty: Teď plánoval ubít tetu palcátem! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Soudili ho za smrt táty: Teď plánoval ubít tetu palcátem!

Pavel N. čelí nyní obžalobě z přípravy vraždy tety.
Pavel N. čelí nyní obžalobě z přípravy vraždy tety. (Foto Aha! – Pavel Ryšlink)

Před osmi lety měl podle policie brutálně zavraždit svého otce a jeho novou ženu. Včera stanul Pavel N. (42) z Přerova před soudem znovu. Tentokrát kvůli přípravě vraždy vlastní tety (75), která mu stála v cestě k dědictví po otci.

Na vraždu tety Jaroslavy Svozilové si Pavel N. podle obžaloby vyrobil železný, hřeby obitý palcát a pro jistotu připravil i otrávenou bonboniéru. Nachystal také řadu falešných důkazů, které měly policii svést z jeho stopy. S vraždou mu měla pomoci jeho tehdejší přítelkyně. Ta však nakonec vše udala na policii.
Policisté Nárožného tři měsíce sledovali, přičemž budoucí oběť přísně střežili. Teď obžalovanému hrozí za přípravu vraždy až 20 let v kriminálu. Muž vinu popírá a tvrdí, že to na něj policisté »ušili«. „Chápu, že policie mě má těžce v žaludku. Je ale jasné, kdyby někdo něco takového plánoval, tak jsem první, po kom policie půjde,“ uvedl mimo jiné ve své několikahodinové výpovědi u soudu.

Jaroslava pro Aha!:Chtěl se mě zbavit kvůli domu!

Poslední pokrevní příbuzná Pavla N. a jeho otce Jaroslava Svozilová (75) byla nešťastná, že jejího synovce neodsoudili. Vadilo jí i to, že se nastěhoval do domu po otci. Že by se ji však měl pokusit také zabít, ji prý nikdy nenapadlo.

*Jak jste zjistila, že se něco chystá?
„Já jsem o ničem nevěděla. Dozvěděla jsem se o tom od policie. A chystal to vlastně Pavel N. se svou přítelkyní. Tu do toho chtěl navléknout, aby mě někde večer odchytla a ubila. Navíc mi měl ještě poslat otrávenou bonboniéru. Sama jsem z toho byla překvapená, ale od něj se to dá očekávat. Je to teda synovec, jediný, ale hrozně špatný.“
*Proč vás chtěl zabít?
„Důvodem je rodinný dům, který bratr postavil a Pavla vyloučil z dědictví. Je to člověk, který se zabývá sado-maso praktikami, kvůli tomu tam má celý pokoj vybavený. Teď se potřebuje zbavit mě, protože já jsem poslední z rodiny, která o něm něco víc ví.“


*Jaký je to pocit?
„Policie mě tři měsíce hlídala ve dne v noci, nikam jsem nesměla chodit. Policisté přišli s tím, že mě budou hlídat do doby, než nasbírají důkazy a bude ve vazbě. Důkazy se našly v domě, nějaký palcát, paruky na maskování.“
*Máte strach?
„Mám sice zakázáno chodit někde sama, třeba kolem Bečvy se psem, ale pokud je ve vazbě, tak strach nemám. Horší bude, jestli ho pustí z vazby.“

Záhadná vražda otce a jeho ženy
V listopadu 2009 záhadně zmizel otec Pavla N. a jeho manželka. V jejich domě našli policisté stopy po brutálním masakru a takové množství krve, že podle znalců byly na místě ubity nejméně dvě osoby. Jejich těla se však nikdy nenašla. Z vraždy byli následně obviněni syn zavražděného a jeho matka Hana N. (†66). Podle znalců je Pavel narcistický psychopat, který se považuje za mimořádně inteligentního a pohrdá všemi ve svém okolí. V roce 2013 Hana zemřela a Pavla propustil soud z vazby.

Soud: Nevíme, kdo z nich zabíjel
Krajský soud nakonec případ »vraždy bez mrtvol« uzavřel zprošťujícím rozsudkem, přestože konstatoval že o vině Pavla N. a jeho matky není pochyb. Důvodem zproštění bylo, že nelze s jistotou říct, zda vraždil Pavel N., jeho matka, nebo oba dohromady. Vrchní soud ale rozsudek zrušil a případem se nyní zabývá ostravský soud.

Na video s jeho tetou Jaroslavou Svozilovou se můžete podívat zde:



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.