Znalec Matlach bojuje o kulaté razítko: Odvolal se! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Znalec Matlach bojuje o kulaté razítko: Odvolal se!

Jiří Závodský (vlevo) a Radek Matlach.
Jiří Závodský (vlevo) a Radek Matlach. ( Foto Aha! – Karel Kopáč)

Znalci Radek Matlach (45) a Jiří Závodský se odvolali. Kvůli chybnému posudku v případu zdravotní sestry Věry Marešové (54) je soud vyškrtl ze seznamu znalců.

Oběma patologům »zlomil vaz« posudek v kauze zdravotní sestry Věry Marešové. Ta byla na jeho základě obviněna z vražd šesti pacientů v rumburské nemocnici. Hrozilo jí doživotí, krajský a poté i odvolací soud ji ale viny zprostily. V reakci na to pak předseda krajského soudu rozhodl o jejich vyškrtnutí ze seznamu znalců.

Zdravotní sestra Věra Marešová.

„Důvodem byla jejich závažná pochybení při zpracování společného znaleckého posudku, která vedla k nesprávnému odbornému závěru,“ uvedla mluvčí soudu Marcela Trejbalová. Zda oba znalci s odvoláním u ministerstva spravedlnosti uspějí, bude jasné do 14 dnů.

Petr Kramný

Za Kramného je stíhán
Radek Matlach vypracoval sporný posudek i v případu Petra Kramného (38). Podle něj jeho manželka a dcerka nezemřely v egyptské Hurghadě po zásahu elektrickým proudem, ale na otravu. Revizní znalci ale tyto závěry stejně jako v případu Věry Marešové jednoznačně odmítli. Radek Matlach je za to společně s dalším lékařem obviněn z křivé výpovědi a nepravdivého znaleckého posudku.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.