První Češku pokřtili ve Vatikánu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

První Češku pokřtili ve Vatikánu!

Taťána při udílení svátostí od papeže Františka.
Taťána při udílení svátostí od papeže Františka. (Karel Janeček)

Snad jen narození svých tří dětí srovnává s víkendovým křtem ve Vatikánu úřednice Taťána Čempelová (49) z Dětmarovic na Karvinsku. Jediná v novodobé historii Česka, kterou křtil osobně papež.

Hlava katolické církve papež František pokřtil jenom 11 věřících z celé zeměkoule. „Vážím si rozhodnutí Vatikánu. Musela to být vůle Boží, je to něco mimořádného,“ řekla čerstvě Bohu zasvěcená věřící. Křest dostala jako dárek od faráře Marcela Puváka (38). Bohoslužba ve Vatikánu byla úžasná. „Stres před křtem byl skutečně velký. Hned v začátku liturgie ale opadl. Celá bohoslužba byla úžasná, mysteriózní a velkolepá,“ hodnotí vitální Taťána, která si hned včera neodpustilamši svatou doma v kostelíku v Dětmarovicích.

Zážitek se prý dá srovnat pouze s narozením jejích dětí. „To byla podobná euforie, když přicházely na svět. V tom ta symbolika samozřejmě je. Vzkříšení i narození nového života, v tom je vždy ohromná síla. Naprosto výjimečné okamžiky,“ vyznala se.

Křest jako dárek
„Do života farnosti se zapojuje také velmi aktivně. Ve sboru i při organizování různých akcí. Jelikož letos oslaví životní jubileum, považoval jsem si za čest věnovat jí takový malinký symbolický dárek, křest ve Vatikáně,“ říká farář Marcel Puvák.

Víte, že spolu s Taťánou byli papežem Františkem pokřtěni věřící z Itálie, Španělska, USA, Albánie, Malty, Malajsie a Číny? Bylo jich celkem 11.

Video: Papež František pokřtil úřednici Taťánu!

Video se připravuje ...



Přečtěte si
hejpockej
21. 4. 2017 • 07:30

za celou dobu pokřtil jen 11 lidi? Co vlastne cely den dela? Venovat se vericim a křtil je preci jeho naplni prace. Ten snad umyl nohy vice muslimum, nez kolik pokřtil krestanu. Tenhe clovek se nikdy nemel stat papezem, to byla velika chyba, na kterou doplati cely krestansky svet.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.