Nešťastná Bohuslava (54): Hledám kytaru mého mrtvého muže! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Nešťastná Bohuslava (54): Hledám kytaru mého mrtvého muže!

Lišková věří, že se jí podaří získat nástroj zpět.
Lišková věří, že se jí podaří získat nástroj zpět. (Foto: ara)

Jako vzácnou relikvii opatrovala léta Bohuslava Lišková (54) kytaru svého mrtvého muže Petra (†38). Půjčila ji však známému a ten hudební nástroj zašantročil. Teď po něm zoufale pátrá prostřednictvím sociálních sítí po celé zemi.

„Můj muž Petr odešel do muzikantského nebe, když byly našemu synovi Péťovi necelé dva roky. V závěti mu odkázal kytaru, která k němu neodmyslitelně patřila. Půjčil si ji od nás člověk, kterého jsme s Péťou mylně považovali za kamaráda,“ popsala Aha! Bohuslava Lišková.

Je v zastavárně?
Známý ale tuto kytaru už nemá a prý netuší, kde skončila. „Vím, neměla jsem ji půjčovat, ale stalo se. Zmizela loni,“ povzdechla si nešťastná žena. Míní, že kytara skončila někde v bazaru či zastavárně. Její největší přání je, aby se jí památka na manžela vrátila zpátky. Má pro ni velkou citovou hodnotu.

Je pro ně vším
„Věřím, že ten, kdo ji teď má, netuší, jak moc pro nás s Péťou znamená. Když se to dozví, ozve se a já ji budu moci vykoupit zpět. Našemu synovi bude 11. května šestnáct let. Mým velkým přáním je, aby se mu vrátila kytara jeho táty, když táta se mu vrátit nemůže,“ dodala s nadějí.


Zmizela s taškou »botaska«
Lišková pátrá po kytaře značky Yamaha a staré koženkové tašce, které se kdysi říkalo »botaska« s utrženým uchem. Byla plná zpěvníků i s různými texty a poznámkami jejího muže. „Komukoliv je jedno, jestli má tuto kytaru nebo jinou, nám ne. Manžel si ji pořídil ze stipendia a měl ji, už když jsme se seznámili. Děkuji všem, kdo nám ji pomůžou hledat. Snad se nám vrátí,“ uvedla. Vodítkem by mohla být fotografie – nejde o běžně dostupný typ kytary, zřejmě se už delší dobu nevyrábí.



Přečtěte si
mazd
13. 4. 2017 • 13:14

V kterém městě se to stalo?

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.