Zhrzený manžel zavraždil učitelku a žáka! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Zhrzený manžel zavraždil učitelku a žáka!

Karen Smith se svým manželem a zároveň vrahem Cedricem Andersonem.
Karen Smith se svým manželem a zároveň vrahem Cedricem Andersonem. (Foto: Facebook.com)

Kalifornské San Bernardino se rok a půl po masakru, při němž Sajíd Farúk s manželkou zavraždili 14 lidí, stalo dějištěm dalšího krveprolití. Na tamní základní škole zastřelil zhrzený manžel svou ženu a osmiletého žáka. Pak spáchal sebevraždu.

Cedric Anderson (†53) nakráčel během výuky do třídy, kde zrovna vyučovala jeho žena Karen Smith (†53). Vytáhl revolver a několikrát na ni vystřelil, přičemž zasáhl i dva žáky. Ten mladší, Jonathan Martinez, zemřel při převozu do nemocnice, stav staršího (9) je stabilizovaný. Anderson poté podle svědků beze slova znovu nabil zbraň a přiložil si ji k hlavě.

Domácí násilí
Vrahův motiv? Dle všeho frustrace z toho, že mu zkrachovalo krátké manželství s Karen. Se ženou, s níž byli svoji jen pár měsíců, se podle jejich sousedů poslední dobou neustále hádali a ona opakovaně odcházela z domu. Ještě v březnu přitom na Facebooku své ženě vyznával lásku a psal o ní, že je anděl. Andersonovo jméno figuruje rovněž v policejních záznamech případů domácího násilí a obvinění z držení zbraní a drog. Na děti podle policie střílet nechtěl, zasáhl je proto, že ve třídě stály v manželčině blízkosti.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.