Borůvka: Vraždu jsem prospal | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Borůvka: Vraždu jsem prospal

Bezdomovec Jiří Hlobil je stále ještě v nemocnici v Plzni. Co bude dál, neví.
Bezdomovec Jiří Hlobil je stále ještě v nemocnici v Plzni. Co bude dál, neví. (pro Aha!: Jindřich KUS)

PLZEŇ – Jediný svědek nedávné vraždy bezdomovců v areálu bývalého výstaviště v Plzni vůbec netuší, kdo a proč zabíjel. Jiří Hlobil, kterému kamarádi neřeknou jinak než Borůvka, přespával u řeky s dvěma dalšími bezdomovci.

Když se ráno probudil, byl pořádně zmlácený. O kus dál leželi kamarádi mrtví. Co se stalo, ale netuší. „Večer jsem trochu popíjel a ráno mě probudil chlad. Až pak jsem zjistil, jak jsem vlastně dopadl. Všechno mě bolelo, tvář jsem měl v krvi, nohy taky, roztříštěný kotník, boty vyzutý, ruce pomlácený, tři žebra zlomený, bylo to hrozný.“

Pamatujete si, co se stalo?
Nepamatuju si vůbec nic až do rána, kdy mě probudil chlad. Spal jsem asi dvacet metrů od kamarádů, začal jsem se plazit k nim, a když jsem viděl, že mají rozbouraný stan a viděl jsem je na hromadě podezřele ležet, byl jsem z toho dost vyděšenej. Všude bylo plno krve, krev i na nich, popadl mě mráz, začal jsem se třást a nemohl jsem dělat nic, jen zalézt zpátky do spacáku. Tak nás později našli kamarádi.

Kdo podle vás vraždil? Říká se, že bezdomovci mohli bojovat o výhodné místo poblíž obchodního domu.
Tomu nevěřím! Možná v tom má prsty vedení obchoďáku, kam chodíme popíjet a kde vysedáváme celý dny a somrujeme. Já si myslím, že nám chtěli jen nahnat strach, pořádně nás zmlátit, abychom nemohli pár dní chodit a nechodili otravovat.

Už víte, jak budete žít, až vyjdete z nemocnice?
To vůbec nevím. Mají mi teď amputovat dva prsty, probudil jsem se bez boty a v tom chladu mi omrzly. Ještě si pár týdnů poležím v nemocnici, a co dál, to netuším. Nikdo mně asi nezaměstná, jsem po mrtvičce a nemůžu pořádně hýbat jednou rukou a nohou. Asi budu žít jako doteď.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.