Hrdina ze Sokolova: Z hořícího bytu vynesl nemluvně! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Hrdina ze Sokolova: Z hořícího bytu vynesl nemluvně!

Josef Bubenič vynesl z hořícího bytu dvouměsíční nemluvně.
Josef Bubenič vynesl z hořícího bytu dvouměsíční nemluvně. (Foto PČR)

Hrdinou se stal policista Josef Bobenič ze Sokolova. Z hořícího bytu vynesl v náruči teprve dvouměsíční miminko. Zastoupil tak hasiče, kteří cestou k požáru bourali.

K požáru v bytě v Sokolově došlo nečekaně. Maminka dala na plotnu vařit oběd a na vteřinu si odskočila ven (Aha! včera informovalo). Uvnitř nechala v postýlce spící nemluvně. Jenže se jí zabouchly dveře a nemohla se dostat zpět. „Žena ihned zavolala na linku 158 a popsala nastalou situaci. Policisté přijeli do pár minut. Přes dveře uslyšeli praskání ohně, proto jeden z nich okamžitě vykopl dveře a vešel do bytu,“ popisuje policejní mluvčí Kateřina Böhmová.

Kuchyňská linka byla v tu chvíli v plamenech od smažících se potravin.Policista Josef Bubenič ale neváhal a začal hledat miminko. To leželo v postýlce v obýváku. Vynesl jej ven a předal matce, která s děckem putovala na pozorování do nemocnice. Policejní hlídka pak začala hasit byt a evakuovat obyvatele domu. Hasiči totiž na cestě k požáru havarovali. Řidič osobáku jim nedal přednost a naboural do nich. Navíc se zjistilo, že neměl oprávnění řídit auta.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.