Vzdal se 76 milionů! Teď žije v dodávce a koná dobro... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Vzdal se 76 milionů! Teď žije v dodávce a koná dobro...

Mazzi Dumato
Mazzi Dumato  (Foto: ara)

Ještě nedávno žil syrský milionář Mazzi Dumato (38) obklopen přepychem. Užíval si bohatství, společnost krásných žen na jachtě, garáž měl plnou luxusních aut... Pak ale měl Dumato ošklivou autonehodu, která mu prý otevřela oči. Všeho se vzdal a začal pomáhat ostatním.

Pohledný byznysmen pochází ze syrského Damašku, vyrůstal ale v Brazílii a v Dubaji. Miliony mu vydělal především webdesign (tvorba internetových stránek), marketing a obchod s realitami. Život se mu ale změnil při bouračce v Dubaji, kdy Mazzi usnul za volantem a následně sešrotoval svoje zbrusu nové šedé ferrari! „Když jsem ho kupoval, myslel jsem si, že už jsem dosáhl všeho, co jsem chtěl,“ vzpomíná podnikatel, který kvůli způsobené havárii skončil ve vězení.


Ve vězení prozřel
„Potřeboval jsem to, ta nehoda pro mě byla něco jako budíček, přehodnotil jsem po ní život,“ vysvětluje muž, jenž dnes svou vizáží připomíná spíš bezdomovce. Vzdal se života v luxusu, začal bydlet v dodávce a věnuje se dobročinným účelům. Na svých cestách ostatně potkal i současnou manželku Milenu, která jeho nadšení pro dobrodiní sdílí.

Štěstí jim však dlouho nepřálo – jeho vyvolené totiž byla diagnostikována rakovina prsu (má za sebou dvojitou mastektomii a transplantaci kostní dřeně). Po této události se Mazzi rozhodl postavit v Brazílii centrum zaměřené na prevenci rakoviny. „Když jsem opouštěl Dubaj, měl jsem majetek ve výši 76 milionů korun, ale 25 milionů jsem utratil za výstavbu centra, dalších víc než 50 milionů spolykala léčba mé ženy a jejího bratra, jemuž pro změnu našli nádor v mozku,“ vylíčil Mazzi.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.