Máma se ztratila, táta skočil pod vlak: Zůstaly po nich dvě děti... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Máma se ztratila, táta skočil pod vlak: Zůstaly po nich dvě děti...

Náves Nechvalína na Kyjovsku.
Náves Nechvalína na Kyjovsku. (Foto Aha! – Hynek Zdeněk a PČR)

Zoufalství, pláč a zároveň víra, že ještě někdy budou moci obejmout svou mámu Pavlínu Zálešákovou (42). Odešla z domova a synovi (16), dceři (11) a manželovi nechala jen vzkaz: odcházím. To se stalo v pátek, v neděli pak její muž a táta dětí Jaroslav (†44) spáchal sebevraždu.

Rodinná tragédie se odehrála v Nechvalíně na Kyjovsku, okolní lesy nyní pročesávají desítky policistů. Snaží se najít alespoň jedinou stopu, která by je zavedla ke zmizelé Pavlíně. „Doma nechala své dvě děti a bez jakýchkoliv náznaků nebo indicií o svém odchodu, zmizela. Zanechala jen vzkaz, že odchází. Důvod odchodu a místo, kde se může zdržovat, není znám,“ informoval včera poprvé o případu policejní mluvčí Petr Zámečník. Pátrači nasadili do akce i vrtulník s termovizí, zatím je ale vše bezúspěšné.

Ideální rodina
„Jedná se o naprosto bezkonfliktní rodinu. Děti jsou slušně vychované. Jejich táta Jaroslav nikdy nechodil do hospody a vzorně se staral o děti i ženu. Pavla má zase vřelý vztah ke zvířatům. Pracuje na Bukovanském mlýně u koní a krav,“ popsali rodinu šokovaní sousedé.

Skok pod vlak
Zatímco o uplynulém víkendu řešili lidé v obci zmizení své sousedky a pomáhali v hledání, poté, co se dozvěděli o rozhodnutí jejího muže odejít z tohoto světa, zůstali naprosto v šoku. Jaroslav v neděli kolem osmé hodiny večer skočil pod vlak u Bohuslavic a na místě zemřel.
Dětem jsou nyní oporou příbuzní. „Pavla je rodačka z naší obce, takže všechny příbuzné a známé má odsud. Jaroslav pocházel z nedalekých Bukovan,“ doplnili sousedé.


Všichni se znají
Nechvalín je malou obcí u Kyjova na Hodonínsku. Žije v něm přibližně 350 obyvatel a všichni se tam navzájem dobře znají. Na rodinu Zálešákových včera všichni sousedé pěli jen chválu a označovali ji jako příkladnou.

Prohledávají plochu 470 km²
Policisté včera pročesávali Ždánický les, který u Nechvalína začíná. Pátrání komplikuje skutečnost, že se jedná o souvislou zalesněnou plochu o rozloze 470 km². Vrtulník byl podle místních v akci přibližně čtyři hodiny.



Přečtěte si
hejpockej
21. 4. 2017 • 07:25

Holt mu doslo co udelal, jak rikam, tiha svedomi nebo strach z odhaleni. Strasne hodny clovek, vzorny manzel, co by ani kureti neublizil. Idealni rodinka, dokud neprijde zkrat. Nemohl ji zahrabat daleko. Chtelo to nasadit hned policejniho psa.

hejpockej
21. 4. 2017 • 07:21

ja to vidim dost jasne, ze manzelka se zahadne ztrati, a on skoci 2 dny pote pod vlak. Procpak asi? A jen 2 dny po? Jiste vedel proc. Neunesl svedomi a bal se reakce jeho rodiny, hlavne deti. Vedel, ze by dalsi policejni vyslech neustal, a detektor lzi taky ne. Manzelka zrejme psala dopis, odchazim, ale nestihla ho dopsat. Tyhle idealni rodinky, a strasne hodny manzel, do kterych by to nikdy nikdo nerekl...

eva666
30. 3. 2017 • 08:26

Je to divné...místo aby byl táta oporou dětem tak skočí pod vlak ...bůhví, co se z toho vyvrbí.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.